Uuuuu jadł bym, wrzucisz przepis?
@Thomash80 ciasto robione według wskazówek @Bankrut.pl , 65 hydro, zaczyn robiony w piątek w południe, wieczorem zagniecione z resztą składników i wrzucone do lodówki, wczoraj wyjęte, urośnięte i wypieczone, wychodzi mega na prawdę
a co do składników to trochę niestandardowo robię:
smaruję ciasto oliwą, łącznie z brzegami, potem nakładam niewielką ilość przecieru Dawtona (ten mi smakuje bo nie jest tak intensywnie skoncentrowany), na to mozarella i ser żółty, potem reszta składników.
Piekę ok 5 min na kamieniu tuż pod górną grzałką.
Po wyjęciu z pieca smaruję po całości (szczególnie brzegi) oliwą z posiekanym i ubitym czosnkiem (widać go na brzegach).
Oliwa czosnkowa na prawdę sporo zmienia jak dla mnie
@Shivaa dzięki, będę próbował zrobić
@Shivaa fajnie ale co to? Wygłada jak pizza ale i cebulak. co to te zielone? jadłbym
@Lucyfer zdecydowanie pizza
a zielone to szpinak
@Shivaa ( ͡ʘ ͜ʖ ͡ʘ)
Niech się wszyscy chwalą na zdrowie ale z jakimś tagiem do blokowania, np. #jedzenie
@Johnnoosh możesz zablokować społeczność
@Shivaa Aha, dzięki. Szkoda że się nie da zablokować w aplikacji.
@Johnnoosh jak wejdziesz na hejto przez przeglądarkę mobilną i na wybraną społecznośc to jej belce jest przycisk Blokuj
@Johnnoosh Nie lubisz jedzenia?
@Pol616 Nie lubię oglądać jedzenia jeśli go mam nie jeść, reklamy też omijam dlatego.
@Johnnoosh Jest, to trochę niezrozumiałe dla mnie, ale ok.
Komentarz usunięty
W czym piekłeś?
wygląda super
@GordonLameman w zwykłym elektrycznym piekarniku, kamień tuż nad górną grzałką i temperatura max
@Shivaa
nie miałeś problemu z niedopieczonym spodem? Czy robiłeś też na patelni? Albo na dwa razy?
@GordonLameman picca surowa ląduje do pieca od razu ze wszystkimi składnikami; spód jest zawsze dobrze dopieczony, myślę że to zasługa grubego szamotowego kamienia i nagrzewania go w piecu przez co najmniej godzinę
Zaloguj się aby komentować