#pizza #pieczzhejto #bojowkapiekarska #jedzenie #obiad
Om nom, wygląda zacnie...
Następna elegancka.
@Tomekku
swiat bez pizzy byłby okropnym miejscem
~ @szymek
@szymek chyba nie ma bardziej prawdziwych słów.
@szymek łącząc narody pizza z kiełbasą
@Tomekku jaka mąka wariacie? Ile ciasto lezakowalo?
@666 Wymagania, mąka Caputo Pizzeria, 2h TO, 18h TK i 8h TO, dłużej czekać mi się nie chciało
Wypiek w piekarniku na kamieniu 300*C grill sama góra plus Termoobieg.
@Tomekku pizzunia pierwsza klasa
@666 Szczerze, już używanie mąki 00 daje mega rezultaty (ale nie Basia - jakoś się nie nadaje)
@Tomekku Jestem po researchu bo wlasnie mialem problemy z popularna Basia. No nie nadaje sie na lezakowanie dluzsze niz 24h. Mialem zdanie ze mąka wybitnie slaba, ale zobacz filmik https://www.youtube.com/watch?v=EdsBR9odA0Q wychodzi na to ze pizzerman slaby
Fajny bajer na filmiku to: wyrabia czesc ciasta i daje odpoczac, a potem dodaje reszte skladnikow. Musze sprawdzic.
@666 tylko po co on ten cukier dodaje? Zbrodnia przeciw ludzkości! Jeszcze ananas do zaczynu XD. Ogólnie daje w pizdu za dużo drożdży, ja miałem tak (tylko ja soli daje w wiele mniej jak co)
PARAMETRY CIASTA
- ilość kulek: 4
- waga kulki: 270 g
- hydracja: 60%
POTRZEBNE SKŁADNIKI
- mąka: 670 g
- woda: 402 g
- sól: 8 g
- drożdże świeże: 0.95g
CZASY WYRASTANIA
- czas całkowity w TO: 8 godz.
- czas całkowity w TK: 19 godz.
Zaloguj się aby komentować