#gotujzhejto
@OrzeszQ kokosanki z rybom
@jedrzej-kosson Muszę takie spróbować XD
@jedrzej-kosson też lubimy sobie czasem odsmażyć na kolację
Zaloguj się aby komentować
Społeczność
Wszystko co związane z gotowaniem, jedzeniem oraz kulturą temu towarzyszącą.
@OrzeszQ kokosanki z rybom
@jedrzej-kosson Muszę takie spróbować XD
@jedrzej-kosson też lubimy sobie czasem odsmażyć na kolację
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@Nebthtet a zostało mi sporo, zapraszam można brać nawet i po 2 porcje ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@Krx_S /me podaje talerz
Ładuj waść
Dzięki za pomysł, też mi został kurczak tikka masala z dziś ale nie chciałem jeść drugi raz z ryżem
Zaloguj się aby komentować
@iHead Ja robiłem z tego przepisu https://khinskitchen.com/crispy-chilli-chicken/
Niestety nie znalazłem skrobii kukurydzianej i użyłem ziemniaczanej, również zamiast piersi z kurczaka użyłem mięsa z udka (to już moje preferencje)
@Banxi Lepiej wyglądało by z czerwonym ryżem. Też zdrowszy jest.
@DeadRabbit Przemyślę to następnym razem
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@kopsztyfikator Nie znałem, będzie oglądane.
@Dzienpachniejakpoczatek szczerze polecam - jeśli chodzi o przetwórstwo domowe to jeszcze nomart.pl jest rewelacyjny.
@kopsztyfikator Jego znam kiełbasy robię z jego przepisu.
Zaloguj się aby komentować
@NigdyNieZgadnieszGdzieOtwarliParasol To jest rolada, w restauracjach nie piecze się już tradycyjnie całych indyków.
@frubel i tak gówniana porcja moim zdaniem. Na obiad świąteczny to spodziewałabym więcej mięska i mniej ziemniaczków. Jak w domciu
@NigdyNieZgadnieszGdzieOtwarliParasol Zdjecie może ze złego kata ale tam są jeszcze 2 takie plastry mięsa pod spodem. Pamiętaj ze to restauracyjna porcja czyli musisz mieć sile żeby zjeść starter i deser
Zaloguj się aby komentować
Kurka wódka, chyba spróbuje za niedługo. Dzięki wielkie
Zaloguj się aby komentować
Wywal to wszystko oprócz polędwicy i będzie lepsze
Takie fajne danie kolega zepsuł tym zielonym paskudztwem. No ja się pytam jak tak można?
@stoopido @Terrano Bo teraz gotuje się z sezonowych, lokalnych produktów i zwraca się na to co raz większą uwagę.Otwiera się dużo biznesów gdzie minimalizuje się marnotrastwo i odchodzi od produktów zwierzęcych aby podtrzymac zrównoważone środowisko. To jest duży trend na zachodzie i zwraca się na to uwagę. Co raz więcej ludzi zaczyna patrzeć co jedzą, od kogo i na walory zdrowotne. Warto się nad tym zastanowić w szczególności jeśli chodzi o lokalny produkt zamiast importowanego.
Zaloguj się aby komentować
Lubię przepisy w takiej postaci, a nie 10 minut na YouTube gdzie 90% czasu jest o niczym, czy jeszcze gorzej na jakimś blogu kulinarnym gdzie przed przepisem historia rodziny do 5 pokoleń wstecz jest preludium do właściwego przepisu!
@stoopido to wlasnie dlatego zaczyna sie cenic recznie zapisane kajety babek, ciotek czy innej zenskiej czesci rodziny.
Niesamowicie wkur... jest gdy zamiast wspomnianego opisu masz
Etymologię slowa nazwy przepisu plus historie rodziny.
Historie rodziny plus etymologię slowa nazwy przepisu.
Costamcostam plus poprzednie dwa.
@BillyFuckboy @stoopido Jak chcecie ułatwić sobie życie z przepisami ze stron internetowych itd to polecam aplikacje paprika3 czyli manager przepisów. https://www.paprikaapp.com. Super sprawa i sam używam od kilku tygodni, pozytywnie mnie zaskoczyło.
Zaloguj się aby komentować
@frubel Hm, ciekawe. Może faktycznie, nie wysycha tak i trzyma się kupy... niegłupie. Ale jak gotowałeś, to nie łamała się przy zwijaniu?
@Opornik Zwijasz surowy filet z ryby do środka najlepiej.. Wrzucasz do cieczy która prawie się już gotuje. Ważne żeby woda nie gotowała się jak szalona bo to uszkodzi rybę. To jest dobra technika na ryby płaskie.Trzeba być delikatnym po prostu i wszystko powinno być ok.
@frubel A, no tak, zapinasz przed gotowaniem, nie po. Dobry trick, spróbuję. Jak już wyżrę wszystkie wigilijne pozostałości, czyli pewnie za 2 miesiące.
Zaloguj się aby komentować