Zaloguj się aby komentować
Społeczność
Kuchnia
Wszystko co związane z gotowaniem, jedzeniem oraz kulturą temu towarzyszącą.
Na pewno coś wartościowego dla wszelkich fanatyków fermentacji - począwszy od wypieków a na piwie skończywszy.
FermXpert
#bojowkapiekarska #domowepiwo
@kopsztyfikator Nie znałem, będzie oglądane.
@Dzienpachniejakpoczatek szczerze polecam - jeśli chodzi o przetwórstwo domowe to jeszcze nomart.pl jest rewelacyjny.
@kopsztyfikator Jego znam kiełbasy robię z jego przepisu.
Zaloguj się aby komentować
Indyk, pieczone ziemniaki, marchew, pigs in blankets( kiełbasa owijana w bekon) brukselka.
@NigdyNieZgadnieszGdzieOtwarliParasol To jest rolada, w restauracjach nie piecze się już tradycyjnie całych indyków.
@frubel i tak gówniana porcja moim zdaniem. Na obiad świąteczny to spodziewałabym więcej mięska i mniej ziemniaczków. Jak w domciu
@NigdyNieZgadnieszGdzieOtwarliParasol Zdjecie może ze złego kata ale tam są jeszcze 2 takie plastry mięsa pod spodem. Pamiętaj ze to restauracyjna porcja czyli musisz mieć sile żeby zjeść starter i deser
Zaloguj się aby komentować
Zostań Patronem Hejto i tylko dla Patronów
- Włączona możliwość zarabiania na swoich treściach
- Całkowity brak reklam na każdym urządzeniu
- Oznaczenie w postaci rogala , który świadczy o Twoim wsparciu
- Wcześniejszy dostęp, do wybranych funkcji na Hejto
Muszę przyznać że lista zakupów była trochę długa jeśli chodzi o przyprawy ale to jest naprawdę zajebiste, nie wiem czy nie najlepszy bigos jaki jadłem w życiu. Polecam naprawdę,urywa dupę
Kurka wódka, chyba spróbuje za niedługo. Dzięki wielkie
Zaloguj się aby komentować
Polędwica wołowa, seler, marchew, jarmuż, powidło śliwkowe, sos z czerwonego wina i musztardy.
Wywal to wszystko oprócz polędwicy i będzie lepsze
Takie fajne danie kolega zepsuł tym zielonym paskudztwem. No ja się pytam jak tak można?
@stoopido @Terrano Bo teraz gotuje się z sezonowych, lokalnych produktów i zwraca się na to co raz większą uwagę.Otwiera się dużo biznesów gdzie minimalizuje się marnotrastwo i odchodzi od produktów zwierzęcych aby podtrzymac zrównoważone środowisko. To jest duży trend na zachodzie i zwraca się na to uwagę. Co raz więcej ludzi zaczyna patrzeć co jedzą, od kogo i na walory zdrowotne. Warto się nad tym zastanowić w szczególności jeśli chodzi o lokalny produkt zamiast importowanego.
Zaloguj się aby komentować
1 litr wody
500g cukru
250g kakao w proszku
500g ciemnej czekolady około 73%
1- Wodę I cukier doprowadzić do wrzenia
2- Dodać kakao i czekoladę, mieszać aż się wszystko rozpuści
3- Sos przepuścić przez sitko i ostudzić.
Lubię przepisy w takiej postaci, a nie 10 minut na YouTube gdzie 90% czasu jest o niczym, czy jeszcze gorzej na jakimś blogu kulinarnym gdzie przed przepisem historia rodziny do 5 pokoleń wstecz jest preludium do właściwego przepisu!
@stoopido to wlasnie dlatego zaczyna sie cenic recznie zapisane kajety babek, ciotek czy innej zenskiej czesci rodziny.
Niesamowicie wkur... jest gdy zamiast wspomnianego opisu masz
-
Etymologię slowa nazwy przepisu plus historie rodziny.
-
Historie rodziny plus etymologię slowa nazwy przepisu.
-
Costamcostam plus poprzednie dwa.
@BillyFuckboy @stoopido Jak chcecie ułatwić sobie życie z przepisami ze stron internetowych itd to polecam aplikacje paprika3 czyli manager przepisów. https://www.paprikaapp.com. Super sprawa i sam używam od kilku tygodni, pozytywnie mnie zaskoczyło.
Zaloguj się aby komentować
@frubel Hm, ciekawe. Może faktycznie, nie wysycha tak i trzyma się kupy... niegłupie. Ale jak gotowałeś, to nie łamała się przy zwijaniu?
@Opornik Zwijasz surowy filet z ryby do środka najlepiej.. Wrzucasz do cieczy która prawie się już gotuje. Ważne żeby woda nie gotowała się jak szalona bo to uszkodzi rybę. To jest dobra technika na ryby płaskie.Trzeba być delikatnym po prostu i wszystko powinno być ok.
@frubel A, no tak, zapinasz przed gotowaniem, nie po. Dobry trick, spróbuję. Jak już wyżrę wszystkie wigilijne pozostałości, czyli pewnie za 2 miesiące.
Zaloguj się aby komentować