#nietylkomielonka #gotujzhejto #jedzenie
Del diablo, piekielne wino xD
Smakuwa
Ziemniaki odstaw na bok. Reszta może być
O diable!
Zaloguj się aby komentować
Del diablo, piekielne wino xD
Smakuwa
Ziemniaki odstaw na bok. Reszta może być
O diable!
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika To jedna z lepszych takich kamer na rynku, jak najbardziej się nada. Ogólnie Reolink robi dobre kamery.
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Całkiem ładnie wyglądają. Masz też takie w trakcie powodzi?
Zaloguj się aby komentować
Chleba se weź. Albo ryżu dodaj
@Mielonkazdzika oliwki niepotrzebne.
Bez oliwek już siadałbym do Twojego stołu :)
Kiedy nie wiesz czy chcesz coś z kuchni włoskiej czy azjatyckiej 😵
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Mów do mnie po polsku niemcu! xd
@Mielonkazdzika Obcykany w kuchni jesteś, więc pewnie nie błysnę. W Buda spróbuj kiszonek. Papryka kiszona faszerowana i ogórki kiszone faszerowane kapustą kiszoną i ogólnie kiszonki. Fajne i całkiem inne w smaku robią.
Pewnie Central Market Hall zaliczysz — to zejdź na pomijany przez turystów poziom -1.
@Mielonkazdzika Langosz węgierski, jedzony z różnymi dodatkami. Na słodko, słono. Niekoniecznie zdrowy bo z głębokiego oleju ale pyszny
Zaloguj się aby komentować
za kilka godzin porcelana pełna
Zaloguj się aby komentować
Tak mnie natchnąłes tym kapuśniakiem że sam też zrobiłem i teraz będziemy go jeść do poniedziałku. Moje dzieci juz mnie nie lubią, zobaczymy co się wydarzy w niedzielę jak im dam znowu kapuśniak na obiad
Zaloguj się aby komentować
instapot to nie szybkowar? xD
@Mielonkazdzika przez ostatnią dobę jechałem tylko na kapuśniaku xD
Reszta poszła w weki
Zaloguj się aby komentować
coś pięknego
Zaloguj się aby komentować
Ty se chyba jaja robisz
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika koryto w puszkach zazwyczaj ma dobre składy bo jest gotowane już po zamknięciu w puszkach.
@Mielonkazdzika pytanie tylko po co? Za te same pieniądze można kupić znacznie lepsze pomidory w puszce które wymagają tylko soli.
Przerabiałem już kilka takich sosów i meh
Tylko ciągle ten regulator kwasowości, ech, niepotrzebne.
Zaloguj się aby komentować
Idzie ochujać od tego gochujang
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika słuchaj, oglądam te Twoje wpisy. Wszystko pięknie, ładnie może nawet smacznie ale czekam aż pokaże sie mielonka z dzika!!
@Astro zawolam cie
Wygląda smacznie ale raz pokusiłam się o makaron z rybą i mi się to gryzie
Zaloguj się aby komentować
Zrób sobie ciasto, najprostsze na początek:
-250ml wody
- 350g mąki 00
- 5g suchych/ 20g drożdży świeżych
- 10g soli
- trochę cukru
- trochę oliwy dla chrupkości
Wymieszaj (nie syp soli bezpośrednio na drożdże),ugniataj trochę. Odstaw pod przykryciem na godzinę. Wyrób ponownie. Zostaw do wyrastania na 4h. Wyrób kulki, zostaw sobie na blacie pod przykryciem na godzinkę i voila. Ściągasz przykrycie, formujesz paluszkami (powinna być puszysta), lejesz sos i do ferrari
Nauczysz się takiej to zaczniesz robić z 1g drożdży i na 48h z hydratacja 80%
@Paciu06 tego gościa uczyć nie trzeba...
@pol-scot aa to sorki. Może ktoś inny skorzysta w takim razie
@Mielonkazdzika pisałem ci to pod innym postem ale powtórzę jeszcze raz. Wejdź na kanał vito iacopelli na YT. I zobacz jak on wygnata pizzę i robi kulki. Są tam przepisy na pizzę w kilka godzin, ja od tych zaczynałem i tobie też polecam.
@exprenpn Dzieki zobacze
@Mielonkazdzika powiem więcej, możesz mieć dobry przepis, dobre składniki ale jeśli nie wyrobisz dobrze ciasta i nie zrobisz dobrze kulek pizza ci nie wyjdzie
@Mielonkazdzika wymieniłeś grzałki na dojebane?
@Felonious_Gru musze o tym poczytac
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika w Sosnowcu na przykład
@moll Ty chyba jesteś z Sosnowca co?
@Taxidriver proszę nie obrażać cioci, normalna jest a nie z Sosnowca!
@Mielonkazdzika zostaw tego yorka w spokoju, zoofilu!
@Acrivec pyszny byl
A bym sobie taki Sunday roast z puddingiem teraz zjadł
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Opie bandyto, w Wolsce jest już prawie 21. Po tej godzinie się nie je, tylko pije #codziennewódzio ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rakokuc az zaluje ze mi sie nie chce chlac
@Mielonkazdzika spójrz na to w ten sposób - jutro rano to ja będę żałował
@Mielonkazdzika z kiełbą, ciekawe
@GazelkaFarelka jak na gieldzie samochodowej w 1994r.
@GazelkaFarelka dokładnie to samo miałem napisać. Będę musiał zrobić.
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Powiedziałbyś przynajmniej co to będzie. Tradycyjna kiełbaska z cebulkom czy baza pod jakiś sos?
@Mr.Mars kielbaski
@Mielonkazdzika mało cebuli!!!
Oj, będzie pierdziane...
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika - super, że nie marnujesz jedzenia!
@koszotorobur Tak, staram sie ze bym nie mial zbyt wiele swiezych produktow w lodowce. Przewaznie robie zakupy co dwa dni. Nic sie nie marnuje.
Do tego jestem prepersem amatorem. Mam od groma suchych i puszkowanych produktow, wiec jak cos mi wypadnie i nie pojade do sklepu to zawsze cos mam do jedzenia.
@Mielonkazdzika super
Mmm śniadanie nawinie
Zaloguj się aby komentować
Zapomniałem dopisać, że dlatego bo nigdy tam nie byłem. Pozdrawiam.
Japan Street Food - JAPANESE OMELETTE Tamagoyaki
Sam kiedyś próbowałem zrobić, ale jebania w uj. Za którymś razem wyszło
@Mielonkazdzika kurła, ale bym go zjadł.
Zaloguj się aby komentować