Zdjęcie w tle
Lubiepatrzec

Lubiepatrzec

Gruba ryba
  • 1348wpisy
  • 9133komentarzy
Lubiepatrzec userbar

Rule #1: Don't be a dick.

Zostań Patronem Hejto i odblokuj dodatkowe korzyści tylko dla Patronów

  • Włączona możliwość zarabiania na swoich treściach
  • Całkowity brak reklam na każdym urządzeniu
  • Oznaczenie w postaci rogala , który świadczy o Twoim wsparciu
  • Wcześniejszy dostęp, do wybranych funkcji na Hejto
Zostań Patronem
#pracbaza #przemysleniazdupy #gownowpis

Czasem myślę, że chciałbym mieć pracę o zerowym poziomie odpowiedzialności i skomplikowania. Na przykład roznoszenie ulotek po skrzynkach na listy czy coś podobnego - przychodzę, biorę plecak ulotek i sobie idę na luzie, zero zmartwień. Problem jest taki, że za taką pracę płacą bardzo mało, więc jak chcę mieć na cokolwiek kasę to muszę się trochę bardziej postarać. Przydałoby mi się ze 2-3 tysiące netto jakiegoś dochodu gwarantowanego (renta, dywidendy, wynajem lokalu itp.), czyli taki "chlebek" a na "szyneczkę" to bym sobie dorobił właśnie w takiej gównopracy.
Lubiepatrzec userbar
Half_NEET_Half_Amazing

@Lubiepatrzec

chcieć to móc

czas to pieniądz


btw mnie np proste prace wkurzają i nudzą

Lubiepatrzec

@Half_NEET_Half_Amazing emocje mogę znaleźć sobie po pracy w ilości jakiej potrzebuję.

szczelamseczasem

@Lubiepatrzec "emocje mogę znaleźć sobie po pracy w ilości jakiej potrzebuję."

Emocji dostarczą mieszkańcy, którzy sobie nie życzą wrzucania gówna do skrzynek.

Zaloguj się aby komentować

#psy #stafford #staffordshirebullterrier

Piemsek trenuje na bieżni.

https://youtu.be/ypuFGnOc3-A?feature=shared
Lubiepatrzec userbar
Ten_koles_od_bialego_psa

@Lubiepatrzec dziwne, nie rozumiem dlaczego nie zapewnią mu ruchu na świeżym powietrzu...

Lubiepatrzec

@Ten_koles_od_bialego_psa ten pies ma multum ruchu na świeżym powietrzu ale jest na tyle wysportowanym zwierzęciem że dodatkowo trenuję na bieżni.

Zaloguj się aby komentować

#jedzenie

A Wy co, dalej jakieś kanapeczki? Nawet mi Was nie żal. 😉

Jakaś promocja w netto, za 5zł tatar premium.
Lubiepatrzec userbar
d259c880-df85-441a-9179-6558ed197c17
wonsz

czy to była promocja to się dowiesz później


tatar z wędzoną słoniną jest zajebisty

Lubiepatrzec

@wonsz a nie jadłem ze słoniną ale wyobrażam sobie że to jest bardzo fajne połączenie

wonsz

@Lubiepatrzec no właśnie w pierwszej chwili, jak zobaczyłem w karcie dań że ktoś bezcześci krowe świniom, to był moment zawahania, ale nie żałuję że się przemogłem bo patent świetny

LondoMollari

@Lubiepatrzec Jakiś niedosmażony ten twój burger. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Lubiepatrzec

@LondoMollari jak steak super blue

Navane

Odważny jesteś jak tatara z dyskontu kupujesz. Ja bym się w życiu nie odważył. Tylko w sprawdzonym mięsnym. Ale to mówię za siebie tylko.

wonsz

@Navane no nie tylko za siebie. Na zdjęciu wygląda pięknie, netto mam blisko a nawet nie miałem odruchu żeby się zebrać, pójść i kupić.

Zaloguj się aby komentować

#piatekpiateczekpiatunio

Jeszcze tylko dziś i weekendos!
Trzymajcie się tam! 😁
Lubiepatrzec userbar
061bec51-bf09-4685-a0bb-350fcdf1e0f4
ipoqi

Męski wypad umówiony od półtora miesiąca a od wczoraj przeziębienie i gripexy lecą ( ͠° ͟ʖ ͡°)

Lubiepatrzec

@ipoqi jedź chory, bądź mężczyzną 😉

VikingKing

@ipoqi siedź w domu przy babie, bądź pantoflem

Zaloguj się aby komentować

#jedzenie #gotujzhejto #chef

Dostałem w prezencie kilka krówek, więc zrobiłem z nimi placuszki z ricotty. 🥰
Lubiepatrzec userbar
4833b3a8-b6c8-42c4-9e95-4f69cf88c5a5
cododiaska

Jakto, krówki + ricotta = placuszki?

4b1173a1-d8bd-4ba0-82d7-a475b67b0e52
Lubiepatrzec

@cododiaska No normalnie - bierzesz serek ricotta (inny nabiał też pewnie będzie ok), budyń - taki w proszku a nie gotowy, proszek do pieczenia (łyżeczka czy pół), jajka - 2xM, kroisz krówki na kawałeczki i mieszasz. Dajesz na patelnię masełko i smażysz ¯\_(ツ)_/¯

Kilka dni temu robiłem to samo ale zamiast krówek wkroiłem daktyle i też super.

Zaloguj się aby komentować

#gotujzhejto

Przed chwilą testowałem patent z dodaniem sody oczyszczonej do sosu pomidorowego i to serio działa - znosi kwasowość. Dodałem około jedną łyżeczkę na puszkę pomidorów ale to chyba za dużo. Następnym razem dam pół łyżeczki sody.
Lubiepatrzec userbar
lurker_z_internetu

Też dodaję do odkwaszania. Działa też z bigosem jak kapusta za kwaśna.


Czekam, aż ktoś powie, że to niezdrowe.

koszotorobur

@lurker_z_internetu - znaczy, że wiesz że niezdrowe?

lurker_z_internetu

@koszotorobur mi się nie wydaję, że jest bardziej niezdrowe niż dodawanie soli. Spotkałem się natomiast z oburzeniem, że dodaję do jedzenia "chemii" i się truję.

Jarem

@Lubiepatrzec

Ja przepraszam bardzo, ale co tutaj było do testowania? Przecież to żadna magia tylko podstawowa chemia

koszotorobur

@Jarem - chętnie się od Ciebie dowiem jaka to zachodzi reakcja i jaki związek chemiczny jest jej wynikiem - to nie podpucha - jestem po prostu leniwym lajkonikiem.

maximilianan

@koszotorobur węglan sodu + kwas cytrynowy -> CO2 + H2O + cytrynian sodu

ColonelWalterKurtz

Odkryłem ten patent kilka lat temu. W końcu tikka masala wychodziła kremowa i delikatna 😉

Zaloguj się aby komentować

#jedzenie #gotujzhejto

Wykurwiste placuszki 😁

- ricotta 250g ale inny serek też pewnie pyknie
- trochę proszku do pieczenia
- budyń, u mnie śmietankowy
- trzy jajka M
- kilka daktyli pociętych w kostkę

Smażyć na maśle.
Smacznego ☺️
Lubiepatrzec userbar
84c14773-2928-4e2e-9d88-47157978bdf6
Mr.Mars

@Lubiepatrzec Coś podobnego to u mnie często bywa jako "awaryjne jedzonko".


Szybkie, dobre i brzuszek pełny.

Lubiepatrzec

@Mr.Mars Wiadomo, wszystko do michy, zakręcić łychą i na patelnię!

cweliat

@Lubiepatrzec ale piekne

solly

najbardziej w racuchach denerwuje mnie to, ze smakuja duzo gorzej, niz wygladaja. Ale dam pioruna, bo mojemu koledze takie ladne nie wyszly

Lubiepatrzec

@solly smażyłem na masełku i to chyba od tego tak ładnie się rumienią.

Zaloguj się aby komentować

#szynkowar #wedlinydomowe #jedzenie #gotujzhejto

Szynka wieprzowa z kminkiem, chilli w płatkach i solą.
Fajna, aromatyczne wędlina o zwartej konsystencji.
Lubiepatrzec userbar
327945dc-8f56-405b-8ad1-f3c7aa7fad6c
razorn3

@Lubiepatrzec siema. To jest jeden kawałek mięsa? Możesz z grubsza opisać co robisz, żeby cieszyć się takim rarytasem albo podesłać przepis, z którego korzystasz?

Lubiepatrzec

@razorn3 nie, to jest szynka wieprzowa pokrojona na kawałki, posolona i przyprawiona. Następnie pakujesz mięso do specjalnego woreczka foliowego umieszczonego w szynkowarze i takie coś można zostawić żeby mięso nasiąknęło przyprawami. Potem następuje proces parzenia gdzie w konkretnej temperaturze mięso z surowego zmienia się wędlinę.

Pierwszym krokiem jeśli chcesz robić takie rzeczy będzie zakup szynkowaru a następnie polecam obejrzenie kilku filmów na kanale YouTube firmy nomart.

Tam masz przepisy i wskazówki praktyczne i ta firma również sprzedaje sprzęt.

Jeśli masz bardziej szczegółowe pytania to pytaj śmiało bo powyżej napisałem tylko z grubsza co i jak.

razorn3

@Lubiepatrzec dzięki za odpowiedź. Zima nadchodzi to trzeba sobie znaleźć jakieś hobby do robienia w domu

Zaloguj się aby komentować