Środa minie, tydzień zginie. 😁
@Lubiepatrzec Środowa noc, to wódy czas...
Zaloguj się aby komentować
Rule #1: Don't be a dick.
@Lubiepatrzec Środowa noc, to wódy czas...
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@Lubiepatrzec
chcieć to móc
czas to pieniądz
btw mnie np proste prace wkurzają i nudzą
@Half_NEET_Half_Amazing emocje mogę znaleźć sobie po pracy w ilości jakiej potrzebuję.
@Lubiepatrzec "emocje mogę znaleźć sobie po pracy w ilości jakiej potrzebuję."
Emocji dostarczą mieszkańcy, którzy sobie nie życzą wrzucania gówna do skrzynek.
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@Lubiepatrzec dziwne, nie rozumiem dlaczego nie zapewnią mu ruchu na świeżym powietrzu...
@Ten_koles_od_bialego_psa ten pies ma multum ruchu na świeżym powietrzu ale jest na tyle wysportowanym zwierzęciem że dodatkowo trenuję na bieżni.
Zaloguj się aby komentować
Ale kablaron. Jeszcze w izolacji żelowej! To pewnie do offshore HVDC.
@cododiaska nie wiem ale pewnie Bartek coś może powiedzieć na ten temat. 😉
Zaloguj się aby komentować
czy to była promocja to się dowiesz później
tatar z wędzoną słoniną jest zajebisty
@wonsz a nie jadłem ze słoniną ale wyobrażam sobie że to jest bardzo fajne połączenie
@Lubiepatrzec no właśnie w pierwszej chwili, jak zobaczyłem w karcie dań że ktoś bezcześci krowe świniom, to był moment zawahania, ale nie żałuję że się przemogłem bo patent świetny
@Lubiepatrzec Jakiś niedosmażony ten twój burger. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@LondoMollari jak steak super blue
Odważny jesteś jak tatara z dyskontu kupujesz. Ja bym się w życiu nie odważył. Tylko w sprawdzonym mięsnym. Ale to mówię za siebie tylko.
@Navane no nie tylko za siebie. Na zdjęciu wygląda pięknie, netto mam blisko a nawet nie miałem odruchu żeby się zebrać, pójść i kupić.
@Navane przepraszam.
Zaloguj się aby komentować
Męski wypad umówiony od półtora miesiąca a od wczoraj przeziębienie i gripexy lecą ( ͠° ͟ʖ ͡°)
@ipoqi jedź chory, bądź mężczyzną 😉
@ipoqi siedź w domu przy babie, bądź pantoflem
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
A już tak blisko gyrosa byłeś
@cododiaska e tam, to lepsze, chociaż może kupię przyprawę gyros i zrobię taką wędlinę. Może to i dobry pomysł 😉
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Jakto, krówki + ricotta = placuszki?
@cododiaska No normalnie - bierzesz serek ricotta (inny nabiał też pewnie będzie ok), budyń - taki w proszku a nie gotowy, proszek do pieczenia (łyżeczka czy pół), jajka - 2xM, kroisz krówki na kawałeczki i mieszasz. Dajesz na patelnię masełko i smażysz ¯\_(ツ)_/¯
Kilka dni temu robiłem to samo ale zamiast krówek wkroiłem daktyle i też super.
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Też dodaję do odkwaszania. Działa też z bigosem jak kapusta za kwaśna.
Czekam, aż ktoś powie, że to niezdrowe.
@lurker_z_internetu - znaczy, że wiesz że niezdrowe?
@koszotorobur mi się nie wydaję, że jest bardziej niezdrowe niż dodawanie soli. Spotkałem się natomiast z oburzeniem, że dodaję do jedzenia "chemii" i się truję.
@Lubiepatrzec
Ja przepraszam bardzo, ale co tutaj było do testowania? Przecież to żadna magia tylko podstawowa chemia
@Jarem - chętnie się od Ciebie dowiem jaka to zachodzi reakcja i jaki związek chemiczny jest jej wynikiem - to nie podpucha - jestem po prostu leniwym lajkonikiem.
@koszotorobur węglan sodu + kwas cytrynowy -> CO2 + H2O + cytrynian sodu
Odkryłem ten patent kilka lat temu. W końcu tikka masala wychodziła kremowa i delikatna 😉
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@Lubiepatrzec Coś podobnego to u mnie często bywa jako "awaryjne jedzonko".
Szybkie, dobre i brzuszek pełny.
@Mr.Mars Wiadomo, wszystko do michy, zakręcić łychą i na patelnię!
@Lubiepatrzec ale piekne
najbardziej w racuchach denerwuje mnie to, ze smakuja duzo gorzej, niz wygladaja. Ale dam pioruna, bo mojemu koledze takie ladne nie wyszly
@solly smażyłem na masełku i to chyba od tego tak ładnie się rumienią.
Zaloguj się aby komentować
@Lubiepatrzec siema. To jest jeden kawałek mięsa? Możesz z grubsza opisać co robisz, żeby cieszyć się takim rarytasem albo podesłać przepis, z którego korzystasz?
@razorn3 nie, to jest szynka wieprzowa pokrojona na kawałki, posolona i przyprawiona. Następnie pakujesz mięso do specjalnego woreczka foliowego umieszczonego w szynkowarze i takie coś można zostawić żeby mięso nasiąknęło przyprawami. Potem następuje proces parzenia gdzie w konkretnej temperaturze mięso z surowego zmienia się wędlinę.
Pierwszym krokiem jeśli chcesz robić takie rzeczy będzie zakup szynkowaru a następnie polecam obejrzenie kilku filmów na kanale YouTube firmy nomart.
Tam masz przepisy i wskazówki praktyczne i ta firma również sprzedaje sprzęt.
Jeśli masz bardziej szczegółowe pytania to pytaj śmiało bo powyżej napisałem tylko z grubsza co i jak.
@Lubiepatrzec dzięki za odpowiedź. Zima nadchodzi to trzeba sobie znaleźć jakieś hobby do robienia w domu
Zaloguj się aby komentować