Komentarze (40)
Piwo zero jest dla mnie bardzo dobre, a jeszcze lepsze jest z procentami :)
Ogólnie piwo zero jest spoko jak się ma ochotę na posmak goryczki w mordzie a mam tak czasami
@kodyak tl dw
gosc mnie uspil w pierwszych 2 minutach
Jaki wpływ na wątrobę w stosunku do alkoholowych?
@Mefiaczek skopiowałem to jakiś lekarz napisał to gdy to samo pytanie zadała jakaś baba na forum proszę dla ciebie
Picie piwa bezalkoholowego nie jest zdrowe dla wątroby, chociaż w mniejszym stopniu niż picie piwa zawierającego alkohol. Piwo bezalkoholowe zawiera niestety spore ilości cukru i kalorii, które mogą powodować nadwagę i prowadzić do chorób takich jak cukrzyca i choroby serca. Ponadto, proces produkcji piwa bezalkoholowego może powodować powstawanie substancji toksycznych, które obciążają wątrobę i powodują uszkodzenia.
@kopytakonia cukru? Co za bzdury
@dildo-vaggins pewnie chodzi o smakowe 0%
@dildo-vaggins piwo zero nie ma w sobie maltozy? Maltoza to cukier
@dildo-vaggins piwo pozbawione alko jest "płaskie w smaku" i klarowne o wiele bardziej niż normalne. Dlatego dodaję się do niego roznych dodatkow, żeby uzyskać uczucie "mouthfell", cloudifikatorów, żeby z wyglądu przypominało bardziej zwykle piwo. Nie jestem pewny na 100% czy dobrze pamietam, ale żeby wyprodukować piwo 0,0% po prostu przerywa się fermentacji na bardzo wczesnym etapie (stad 0% nigdy nie jest 0%, bo jednak musi ta fermentacja sie rozpoczac, zeby wytworzyly sir sub. Smakowe). Cukry mogą pochodzić z dodatków lub ze słodu
@HolQ a to nie jest tak, ze jakos sie ten alkohol odparowuje/odfiltrowuje w dosc zaawansowanym procesie, w przeciwienstwie do <= 0.5% i dlatego male browary nie robia 0.0%? Moze mylisz te 2 procesy? Bo troche to tak dla mnie brzmi..
@maly_ludek_lego ja myślałem, że to jest o 0%, a nie 0,0% . Kiedyś na te z alko ponizej 0.5% mówiło się bezalkoholowe
@kopytakonia trochę dziwne w jaki sposób mają powstawać dziwne substancje przy odparowywaniu alkoholu
@HolQ Jasne. Ja kiedys pobieznie po prostu czytalem i okazalo sie, ze te dwa procesy - 0.5% i 0.0% wygladaja zupelnie inaczej.
@HolQ są dwa procesy, piwo 0.0 jest inaczej produkowane a piwo 0.5 inaczej, piwo do 0.5% (na etykietach często i tak opisywane jako bezalkoholowe) jest tym samym piwem co normalne, przechodzi warzenie i fermentację a alkohol jest usuwany w drodze podgrzewania (niby destylacji), takie piwo niewiele różni się od normalnego, jest pełne w smaku.
@dildo-vaggins różni się dodatkiem modulatorów smakowych. Ta oelnie smaku i mouthfulness osiąga się właśnie przez dodatki
@dildo-vaggins oboje mamy rację. https://beavertownbrewery.co.uk/blogs/beer-stuff/how-is-alcohol-free-beer-made destylacja nie jest jedynym sposobem na prod. Piwa 0%. Firma w której pracuje ma w swojej ofercie produkty pozwalające na poprawę smaku piwa z przerwana fermentacja. Taka metoda jest dużo tańsza niż destylacja
Tutaj przykład piwa zrobionego ta metoda
@dildo-vaggins ja tylko kopiowałem
Osobiście pijam litrami cole zero
@jimmy_gonzale ogólnie można się nie martwić i walić codziennie piwo zero
@kopytakonia trochę nie pasuje do odpowiedzi do mojego komentarza.
@Mefiaczek św wygogluj teraz jaki wpływ maja alkoholowe i porównaj
O to chyba pytales??
Btw wydaje mi się że trzeba by było pic z 10l piwa dzien w dzień przez kilka lat żeby rozjebac wątrobe
@jimmy_gonzale generalnie to bardzo niezdrowe. Picie piwa porównywalne z oddychaniem bo wydychasz dwutlenek węgla a wiadomo że to jego nadmiar w pomieszczeniu jest szkodliwy. No i oddychając można się zakrztusić także lepiej nie robić jednego i drugiego.
@NatenczasWojski a więc zalecane jest picie piwa w pomieszczeniach bez dostępu do tlenu
@NatenczasWojski dziękuję
@jimmy_gonzale ja polecam filmik od doktora bartka, ktorego uwazam za naprawde eksperta od dietetyki. Ogolnie piwo 0% spoko, ale trzeba wziac pod uwage, ze posiada wysoki indeks glikemiczny.
Dlatego mozna czasem, ale dla zdrowia lepiej pic wode
Koniec końców zaprawdę powiadam wam że najlepiej jest pic wodę najlepiej piwniczanke
WODA TO ZYCIE
@kopytakonia kropliczanke
@NatenczasWojski kropliczanka jest tak słaba że nawet nigdy o niej nie słyszałem mordko także nie zalecam jej pic
zeroprocent w smaku gorsze niż szczyny
choć nigdy nie piłem szczyn (´・‸・ ` )
uświadomił mnie jednak jeden lekarz, choć do tej profesji mam całkowite 0% zaufania
na zdrufko ilość wypitego piwska nie ma tak negatywnego wpływu co częstotliwość spożycia :\
@VonTrupka a ja tam lubienzerowke leszka limonkowa
A i ostatnio jakies pszeniczne 0 (ksiazece?) tez leganckie
@bartek555 fuj, limonka z lecha to straszny ulepek, okocim ma limonkę dobrą bo nie taka słodką
@VonTrupka dla mnie 0% od duzego koncernu na H..n jest akurat bardzo smaczne. Reszta czesto taka bez smaku.
@bartek555 @serotonin_enjoyer @maly_ludek_lego kosztowałem kilka różnych zerówek przez sierpień, ale zero/zero nie <0.5%
kompletnie bez smaku to, doprawdy wolę nie ruszać tego ekwiwalentu piwa dla niepijących alko i popijać niefiltrowane soki :\
@VonTrupka a sprobuj tego ksiazecego pszenicznego, szczegolnie jest lubisz takie
@kodyak @jimmy_gonzale TLDW piwo bezalkoholowe jest spoko i w różnych rzeczach może pomagać, jak stress, wysiłek fizyczny, czy układ krążenia, ale nadal może zawierać alkohol, dlatego należy czytać etykiety i brać te, które mają napisane "0%", a przy alkoholizmie unikać, bo sam smak może skłaniać do powrotu do nałogu.
Szczerze mówiąc spodziewałem się odklejonego kontentu, jak u tego gościa, co ma kampanię o bezalkoholowych, które mają zabijać, a tu w miarę rzeczowy filmik. Takiej wiedzy raczej bym szukał w formie pisanej, ale przynajmniej typ nie tworzy bajek w tym konkretnym filmiku.
@Dziwen thx man
Jak parrze na cenę coli czy innego badziewia, to jednak wybieram piwo 0%.Na pewno jest zdrowsze, i lepiej ugasi pragnienie niż przesłodzona pepsi.
Zaloguj się aby komentować