Trochę się przykleiło do formy, ale poza tym o niebo lepiej niż za pierwszym podejściem
#mollgotuje #gotujzhejto #jedzenie

@zuchtomek a to nawet nie ona xD
@bori dogadaj się z @bartek555 w tej kwestii xD
Nigdy nie robiłam, nie jadłam i nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, a niby jestem królową serników
@ismenka https://www.youtube.com/watch?v=DgoGtSJwrEs przepis w filmiku
Za pierwszym razem użyłam ilości składników z przepisu, ale tam jest błąd - gość podał średnicę formy na 25 cm, a ona jak ma z 15cm to optymistyczne założenie
Dlatego tym razem użyłam większej ilości składników - wszystkiego 3x tyle, dla tej samej formy (20cm średnicy tortownica). Temperaturę wydłużyłam o 10 minut, bo inaczej by się nie przepiekło. Za to te 5 minut na skarmelizowanie miodu wystarcza w zupełności
@moll ha! Akurat kupiłam twaróg i ricottę, bo mam piec sernik w weekend. Ta ricotta to tak spontanicznie wzięta, bo normalnie piekę bez niej, ale zachciało mi się urozmaicenia.
Hmm… skoro moja ricotta ma 250 g, mam inne składniki pod ręka, za to nie mam małej tortownicy, to zrobię babeczki savillum
Dzięki za przepis i tipy. Szykuje się sernikowy weekend (ʘ‿ʘ)
@splash545 możliwe xD
To jakiś burger nowy?
Jest w pytkę, daj przekrojone - proszę.
@moll kobita co gotuje
@PanNiepoprawny a nawet piecze
@moll same plusy
Zaloguj się aby komentować