Wesprzyj nas i przeglądaj Hejto bez reklam

Zostań Patronem

Komentarze (26)

@moll Ale duża buła do burgera

@zuchtomek a to nawet nie ona xD

@moll Awansujesz w moim rankingu kandydatek na drugą żonę

@bori dogadaj się z @bartek555 w tej kwestii xD

Nigdy nie robiłam, nie jadłam i nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, a niby jestem królową serników Tradycyjnie: dej przepis : -> I co z pierwszym było nie tak? Czego unikać?

@ismenka https://www.youtube.com/watch?v=DgoGtSJwrEs przepis w filmiku


Za pierwszym razem użyłam ilości składników z przepisu, ale tam jest błąd - gość podał średnicę formy na 25 cm, a ona jak ma z 15cm to optymistyczne założenie

Dlatego tym razem użyłam większej ilości składników - wszystkiego 3x tyle, dla tej samej formy (20cm średnicy tortownica). Temperaturę wydłużyłam o 10 minut, bo inaczej by się nie przepiekło. Za to te 5 minut na skarmelizowanie miodu wystarcza w zupełności

@moll ha! Akurat kupiłam twaróg i ricottę, bo mam piec sernik w weekend. Ta ricotta to tak spontanicznie wzięta, bo normalnie piekę bez niej, ale zachciało mi się urozmaicenia.


Hmm… skoro moja ricotta ma 250 g, mam inne składniki pod ręka, za to nie mam małej tortownicy, to zrobię babeczki savillum Twaróg pójdzie na drugi sernik, bo czemu nie.


Dzięki za przepis i tipy. Szykuje się sernikowy weekend (ʘ‿ʘ)

3b2de02b-1bcc-411f-9902-1ade6cedb6ea

@ismenka to jest znak! Jak zrobisz babeczkową wersję to koniecznie wrzuć

@moll tak jest, wrzucę

@moll sernik Marka Aureliusza?

To jakiś burger nowy?

@Paciu06 serniczek antyczny

Jest w pytkę, daj przekrojone - proszę.

@moll posypane maruchainą?

@rm-rf też na "m" - makiem

@moll nie płukany? heroinistą nie jestem, no ale co kto lubi. Dzieci chociaż pewnie po tym spokojniejsze.

@rm-rf dzieci wzgardziły

Zaloguj się aby komentować