Zdjęcie w tle
wielbuont

wielbuont

Tytan
  • 61wpisy
  • 396komentarzy

Zaloguj się aby komentować

Gotowanie gigarosołu zakończone. Skład :
5kg szyje, golenie, inne odpadki z indyka
1 kg marchwi
1 kg pietruszki
1 kg selera
dwa pęczki natki pietruszki
czas gotowania 18h
pozostało kilka razy puścić przez małe sitko by wyłapać wszytkie resztki, zredukować do około litra i pomrozić #gotujzhejto
7106254e-c74d-4aa7-b816-09bc26391fdd
18
dru_gru

Komentarz usunięty

dolchus

@dru_gru No właśnie nic dziwnego, sama zajebistość

Mynameis60

@wielbuont where opalona cebula

wielbuont

@Mynameis60 były cztery albo pięć. Gdzieś ich pozostałości są w tych miskach

wielbuont

@madhouze od południa do rana

Zaloguj się aby komentować

GtotheG

@wielbuont fajny abortaż

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

Dzięki bratanicy odzyskałem kontakt z bratem. Zawsze mielismy trudne relacje opierające sie na bójkach, okradaniu się i kablowaniu o każde przewinienie. Tak sobie dozylismy naszego 30plus i bratu urodził się gunwniag. Śmieszne stworzenie, które z jakiegos powodu polubiło mnie zamiast wysztkie ciocie od strony bratowej i często sie pyta kiedy będzie robic coś tam z wujkiem. dzisiaj przyjechali do mojego Wrocławia i spędziliśmy razem dzień. Niby nic: paczanie na fonatanne, pizza, lody w romie, plac zabaw na bielarskiej, karmienie kaczek i paczanie na kajakarzy. Rozeszliśmy sie na przystanku tramwajiowym na wojewódzkim i ja pojechałem do siebie, a oni na dworzec. Po godzinie dostałem głosówke jak młoda sie pyta kiedy znowu zobaczy wujka bo było fajnie. Tak ciepło na serduszku mi sie dawno nie zrobiło #wroclaw #gownowpis
6
rodarball

@wielbuont z moja siostrzenicą też mam zajefajny kontakt . Pomimo tego, że z różnych względów nie zostałem ojcem chrzestnym, jestem najlepszym wujkiem pod słońcem. Młoda uwielbia spędzać ze mną czas. Pod względem wykształcenia idzie w moje ślady, jestem z niej dumny

bartek555

Bo ludziom sie wydaje, ze dzieci potrzebuja niewiadomo czego. Dzieci potrzebuja czasu, i ten poswiecony im czas na zwykle (dla nas) rzeczy bedzie ich najlepszym wspomnieniem. Utrzumuj te wiez, propsy.

GrindFaterAnona

> Zawsze mielismy trudne relacje opierające sie na bójkach, okradaniu się i kablowaniu o każde przewinienie.


@wielbuont jakos nie wierzę, ze mozna byc takim od dziecka i wyrosnac na dobrego czlowieka

wielbuont

@GrindFaterAnona dalej mamy patusiarskie poczucie humoru, ale gdy nie trzeba walczyć o zasoby to łatwiej sie dogadać

Zaloguj się aby komentować

Fox

Ostatnio mi się łapy trzęsły ale nieźle wyszło na natowskim naboju ale co dziwne gorzej na 9mm Caniku. Ja źle cykałem czy Canik (turas) ciulowy był?

radoslaw-m

@Fox canika raczej bym nie podejrzewał

moll

@wielbuont mój chłop też był poszczelać. Też bym pojechała

Thomash80

Fajnie gratuluję celnego oka , proszę tagować następnym razem.

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

Legitymacja-Szkolna

@wielbuont klasyk pracy zdalnej XD

MartwyKrolik

Znam ten ból Przypadkowego najebania. Raz w biurze się potknąłem, , upadając uderzyłem głową i zachaczyłem o stół na którym było pół litra whiskey, która się przewróciła i cała wlała do mi gęby, jakbym nie połknął to bym się udusił. Byłem tak przypadkowo na⁎⁎⁎⁎ny wtedy.

Quazu

@MartwyKrolik Też się kiedyś przypadkiem najebałem w robocie, kolega mówił że był na drineczku u kolegi z innego piętra, i czy też się skuszę na jednego. Pomyślałem czemu nie, jeden drineczek mi nic nie zrobi. Okazało się że drineczek to walenie wódy na szklanki w szatni i zapijanie sokiem multiwitamina.

Sweet_acc_pr0sa

@wielbuont jak zaliczymy do pracy kontrakt w wojsku xD to mialem za malolata epizod alkoholowy spowodowany praca xD

Zaloguj się aby komentować

nima_logina

Co temu bigosowi, że taki blady?

otoczenie_sieciowe

@nima_logina bo to kapusta na ciepło, a nie bigos

Soviel

@wielbuont Czasami w kuchni mniej znaczy więcej. I to wspaniałe danie tak właśnie wygląda

wielbuont

@Rebe-Szewach z koperkiem

Zaloguj się aby komentować

vrkr

Krásná Lípa


@wielbuont tak sobie wyobraziłem co Krecik miałby do powiedzienia

39d50d76-f1b9-449c-b79c-615e18e4d2f6
Enzo

@wielbuont Przecież do tego czasu prognoza pogody się zmieni jeszcze kilkanaście razy.

tyle_slow

@Enzo ale można narzekać już dziś;)

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

Qazx

Kiedyś słyszałem jak ktoś się pytał czy można kupić samą koszulę

Zaloguj się aby komentować

archates

@wielbuont Borek boi się i trzęsie

Zaloguj się aby komentować

SzalonyBombardier

@wielbuont plusil dla zasiegu, mnie nie losuj

OrzeszQ

@wielbuont Daj temu na dole.

wielbuont

wtgrywa @ZdupyDoMorduZaur

Zaloguj się aby komentować

@hejto co sie zjebało? Dostaje 500 nawet po załadowaniu strony, i to nie wygląda na ddosa. Sesje ubija co max 10minut. Jesli jednak ddos to fajnie jakbyście wzieli jakiegoś tomeczka ogarnietego w security do połatania dziur. Portal jest nieuzywalny od 18h i fajnie jakby jakis komunikat sie pojawił. Jesli brakło Wam infry opiszcie co macie, czego potrzebujecie i w jakich kwotach sie poruszamy. Dostaliście mega wsparcie od społeczności w tym ode mnie, a po kilku dniach hulania serwis wzioł i umar. Tomeczki dajcie no pioruna by admin przeczytał
2
tylko_grzanki

@wielbuont zauważyłem że na Andku przeglądarka robi różnicę; na FF jest zdecydowanie lepiej niż na Chrome

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

KciukDlaZarysu

@wielbuont Witam tego całkiem śnieżnego dnia! Mam nadzieję, że będzie on lepszy niż poprzedni! (✿❦ ͜ʖ ❦)

Zaloguj się aby komentować

Ostani raz wczoraj dałem się nabrać na żarcie w foodtrucku. Znazłam na fejsiku zlot żarcia na kólkach. Mój portfel dostał skrętu i próbował uciec pod szafkę, ale spoko. Idziemy. Na miejscu ze trzydziesci bud i sprinterów z abs, esp i bbq. Wejście smoka, kimchi, mokry sen mangozjebów juz za dychę. Po zanurzeniu łyżki już wiedziałem, że dałem się wyruchać, jak... wy już wiecie jak. Dostałem trzy (słownie trzy) kawałki mięsa wielkości małego palca u nogi, trochę kapusty i mdłą wodę. Teraz już uzbrojony w czujność najpierw sprawdzę u innych fra,.. klientów jak wygląda danie. Posturokshyvulos, kuchnia grecka. Pita brzmi znajomo. Rzut oka na ceny dwie dyszki, bywało gorzej. Rzut oka na stoliki. Gruby placek wielkości podkładki pod piwo z kupą ajspitki. Innym razem w innym życiu. Buda z nieczytelnym logiem. Ludzi brak i tak stoję patrząc się na zawartość stoiska, a zawartość, czyli grubasek w białym kitlu na mnie. Szybko przełamał milczenie "A może puadcsvjdgwiczek" wypowiedziane z zapałem geografa oprowadzającego wycieczkę szkolną po zalewie borzęciczkowskim pokazując bułkę wielkości kajzerki z plasterkiem czegoś ciemnego. Innym razem, w innym życiu. Frytki belgijskie, garść ziemniaków stówe za kilo, Okazja! Innym razem w innym życiu. Pizza formatu i grubości kartki z notesu za trzy dychy, tylko tutaj tylko teraz. Innym razem, w innym zyciu. Ramen, kubek zupy za trzy dyszki. Innym razem, w innym życiu. Turecka buda z koftą, kebsem i ogólnie mięso. Ludzie mają w łapach spore paczki to nie czekając biorę danie, którego nazwy nie umiem wymówić. Płacę, czekam, popijam piwo z browaru koczkodan, odbieram, łapię i szelest. #!$%@? coś jest nie tak. #!$%@? turas tak zawija papier, że mały scinek żarcia wydaje się wielkim tureckim zawijasem. #!$%@? ide do domu. NIgdy więcej żaciowozów. #pasta
1
MrMareX

W lecie na zlocie żarciowozów miałem to samo. Sprawę uratował truck z Krakowa z kuchnią węgierską i prawdziwym, smacznym langoszem

Zaloguj się aby komentować