Gotowanie gigarosołu zakończone. Skład :
5kg szyje, golenie, inne odpadki z indyka
1 kg marchwi
1 kg pietruszki
1 kg selera
dwa pęczki natki pietruszki
czas gotowania 18h
pozostało kilka razy puścić przez małe sitko by wyłapać wszytkie resztki, zredukować do około litra i pomrozić #gotujzhejto
7106254e-c74d-4aa7-b816-09bc26391fdd
18

Komentarze (18)

Wygląda dostojnie, smacznego. A z miska i marchewki pierogi?

@UncleFester farsz do rzeczy wszelakich

@UncleFester Ja czasami sobie zamrażam w małych pudełeczkach i potem mam do "chińskiej" zupki.

@Opornik 

Jak zrobię więcej i rosół skrzepnie w lodówie, to wkładam do worków, wakumuję i zamrażam.

Bulion/rosół musi być na podorędziu.

Przy moim zapotrzebowaniu na rosół nie było by co mrozić

Piorun bo ci się chciało

@wielbuont Prawie jak rosół z kur wielu…

@sierzant_armii_12_malp aż mi przypomniałeś tekst. Twoja matka kur ważyć nie będzie "

redukcja do litra 🤣 to raczej koncentrat rosolowy wyszedl

@Freddy mniej miejsca taki zajmuje

@Freddy jeśłi chce go mrozić to pewnie tak

Kompot z indyka mhmmm

Komentarz usunięty

@dru_gru No właśnie nic dziwnego, sama zajebistość

@wielbuont where opalona cebula

@Mynameis60 były cztery albo pięć. Gdzieś ich pozostałości są w tych miskach

Ale jak to 18h?

@madhouze od południa do rana

Zaloguj się aby komentować