Śmieszkowe. I od razu od rana humorek poprawion . Pozdro i z fartem mordko!
Zaloguj się aby komentować
Śmieszkowe. I od razu od rana humorek poprawion . Pozdro i z fartem mordko!
Zaloguj się aby komentować
18+
Treść dla dorosłych lub kontrowersyjna
Przecież reklamy się wyświetlają na podstawie tego co przeglądasz
@Dudlontko to jak już powinny być fajni tatusiowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Szuwar zarejestruj się i bzikaj
Zaloguj się aby komentować
@Szuwar dziękuję
Też nie rozumiem, dałeś trzy spulchniacze na raz. No dobra, rozumiem proszek, ale i zakwas, i drożdże?
Choć z drugiej strony, z zakwasem musiałbyś dłużej się bawić, parę razy wyrobić ciasto, poleżakować nim. W każdym razie nietypowe rozwiązanie.
Aha, tyle drożdzy to ja daję na ciasto drożdżowe o takiej wadze. A ono jest znacznie cięższe od chlebowego, cukier, jaja, masło tam wchodzą. No i smak jest mocno zdominowany przez drożdże. Spróbowałabym w ogóle bez i zobaczyła, czy będą duże zmiany w rozmiarze i lekkości.
I jeszcze mała rada - jak chcesz mieć bułki tej samej wielkości, albo wyrabiasz wałek i ciachasz go na równe kawałki, albo waga. Ono się tak na oko nigdy nie daje podzielić, zwłaszcza drożdżowe celuje w błyskawicznej zmianie objętości.
@Szuwar Fajne buły, ale nie umiem piec, ile już mąki zmarnowałem... Albo źle wyrabiam albo mam zły piekarnik bo zawsze wychodzi glina. Jedyny chleb jaki mi wyszedł to keto.
Zaloguj się aby komentować
Teraz jest chyba rzeczywista liczba + Twój plus. Wg. mnie teraz jest spoko
Z przyczyn wydajnościowych zwiększenie o +1 jest dużo lepszym rozwiązaniem. Mnie to nie przeszkadza, a wiem, że może niepotrzebnie dociążyć serwis.
@PanHeniek @biker
Może trochę namieszałem, przykładowo:
Post Tomka ma 5 piorunów gdy go widzę, w międzyczasie ludzie go piorunują, i obecnie jak kliknę pojawi się 6 piorunów, a gdy odswieżę jest 120.
Zaloguj się aby komentować
@dildo-vaggins a weź, kłóciłem się całą noc z typem, który po 24 godzinach przebywania na Hejto zjadł wszystkie rozumy
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@Szuwar proszę
@Szuwar zacny psiur
Zaloguj się aby komentować
@smierdakow
| i mają rację, materiałów tego typu jest mnóstwo i to profesjonalnych, to ludzie piszą gościowi, że podaż już przerosła popyt w tej jego działalności
| To toporna reklama, a nie żadna chęć odpowiadania na pytania xd
A, to Ty i wykopki jesteście od stwierdzania czy podaż przerosła popyt? Widocznie się mylisz skoro gość się z tego utrzymuje.
| ogólnie to też manipulujesz, bo trzeba jeszcze dodać, że gość tam wstawił listę linków do swoich blogów/profili, nie odpowiedział na żadne pytania, a promowanie swojej działalności to jego jedyna aktywność na wykopie xD
Radzę zobaczyć wątek teraz, odpowiedział na każde pytanie. I co z tego, że promowanie swojej działalności to jego jedyna aktywność? Mało to osób które udostępniają rzeczy na których się znają i mają w dupie udzielanie się w innych wątkach? To jakaś ujma?
| to przy okazji, sam to sprowokował wrzucając zdjęcie swoje i swojej panny, za dużo atencji chciał, to ludzi denerwuje
Serio, denerwuje ludzi zdjęcie pary? I dlatego, prowadząc bloga/instagrama, żeby nie urazić wykopków ma te twarze zamazać albo w ogóle nie wrzucać? Proszę Cię.
@freq-mod
| jest 2137 lepszych przykładów na poparcie tezy "wych0dki to ścierwo które należy wyelimininować", a wybrałes ten najsłabszy
A dla mnie właśnie najlepszy, tagi które mnie nie interesują mam poblokowane ale to w jaką stronę idzie jakakikolwiek wątek na wykopie dobitnie pokazuje ten wpis.
@wieczniewolni Pozdro, fajnie że na hejto też się udzielacie. Będę z chęcią śledził.
@smierdakow oczywiście, że da radę
@wieczniewolni myślę, że jak najbardziej, często w gorących są wpisy z podróży, z fotografiami ciekawymi, zostań na dłużej to na pewno to Tomki docenią
Btw, Planeta abstrakcja sporo krytyki zgarnia za chlanie na filmach, to może jest potencjał na zagarnięcie widzów
Zaloguj się aby komentować
Ej, @Szuwar, takie pytanie, czemu kastracja chemiczna psa? Zawsze jest ryzyko, zwłaszcza zwiększenia populacji potencjalnie bezdomnych kundelków. Obcięcie klejnotów daje 100% pewność...
@twisterro Żeby zobaczyć jak pies radzi sobie bez hormonów (czy nie stanie się bardziej lękliwy, agresywny, apatyczny). Taki chip działa około pół roku, po tym czasie chcemy obcinać klejnoty
@Szuwar
The seed is strong.
Zaloguj się aby komentować
@Szuwar trochę za dużo grzebania jak dla mnie, zostaje przy prostym tureckim. dziękuję za przepis, wyglądają przepięknie te bochenki!
@tymszafa Wbrew pozorom nie jest to mega czasochłonne tylko bardzo rozłożone w czasie (trzeba cały dzień nad takim chlebem się modlić).
@Szuwar nie mam miejsca i czasu. Ogólnie robienie chleba to czasochłonna aktywność. Potem chleb jest bardzo dobry. Coś za coś.
Zaloguj się aby komentować
@Szuwar oj też bym wrócił, ale mam wrażenie że po wyjściu z pociągu on już odjechał w nie tym kierunku jaki bym chciał
Zaloguj się aby komentować
18+
Treść dla dorosłych lub kontrowersyjna
@MrMareX Robię mniej więcej tak (czas danych czynności zależy od tego jak ciasto się zachowuje, to już robię na czuja):
Składniki:
150 g zakwasu żytniego
750 g mąki pszennej chlebowej typ 750
250 g mąki żytniej chlebowej typ 720
20 g soli
750 ml wody
Zakwas karmimy, gdy podwoi swoją objętość robimy rozczyn (150 g zakwasu i 100 ml wody) i zostawiamy na 10 min. Rozpuszczamy 20 g soli w wodzie. Mieszamy wszystkie składniki (ręcznie albo mieszadłem typu duńskiego) i zostawiamy na 30 - 40 min. Przez kolejne 3-4 godziny co 30-40 minut wyrabiamy ciasto nakładając je na siebie. Potem wykładamy ciasto na blat posypany mąką ryżową i przy pomocy skrobaka do ciasta dzielimy na 2 części. Formujemy bochenki i wkładamy do koszyków do wyrastania chleba. Wkładamy je do lodówki na 3-4 godziny. Piec rozgrzewamy do 260 stopni. Zostawiamy dolną blachę. Chleby wyjmujemy z koszyków i nacinamy, po czym wkładamy do piekarnika (najlepiej na kamień do pieczenia). Na dolną blachę wlewamy wrzącą wodę w celu stworzenia pary. 15 minut pieczemy chleb w 260 stopniach, potem zmniejszamy temperaturę do 200 stopni i zostawiamy na kolejne 30 minut.
@Szuwar Super, wielkie dzięki. Przynajmniej mam dobry punkt startu
@Szuwar biorąc pod uwagę ceny chleba w Polsce ( i w Danii gdzie spędzam większość czasu, oraz faktu ze nie płace za prąd) to chyba maszyna do chleba jest następnym must-have.
Zaloguj się aby komentować
no ja mam nadzieje, bez apki w dzisiejszych czasach to naprawdę słabo wygląda.
Zaloguj się aby komentować
18+
Treść dla dorosłych lub kontrowersyjna