Wesprzyj nas i przeglądaj Hejto bez reklam

Zostań Patronem
Zdjęcie w tle
Wędliny domowe i wędzenie

Społeczność

Wędliny domowe i wędzenie

1

Zadymiamy albo nie.

    @SUM ehhhhh tyle złota w jednej miseczce

    Co z tego będzie? Strasznie jestem ciekawa

    Kabanosy z jabłkami? Bez sensu

    Zaloguj się aby komentować

    Apetycznie to wygląda. Będzie uczta! 🙂

    Zaloguj się aby komentować

    @Pomidor__ Takie czasy ( i takie świnie ) były, że słonina droższa od szynki i boczku...

    @paramyksowiroza Karmienie też ma znaczenie. Sprawdziłem i skład pierwszej lepszej: "40,0 % białko surowe, 3,0 % włókno surowe, 1,3 % oleje i tłuszcze surowe, 21,5 % popiół surowy, 4,1 % wapń, 1,3 % fosfor, 1,2 % sód, 0,3 % magnez, 4,8 % lizyna, 0,9 % metionina, 1,5 % met+cys, 1,7 % treonina, 0,5 % tryptofan, 12,1 MJ EM (DLG 2010)." W pyrkach z byle jaką śrutą takiego składu nie ma. No na wiosnę jeszcze pokrzywy się dawało, a jak były dęby to wygryw na jesień. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

    @Pomidor__ Heh, aż mi się skojarzyło z tekstem tłumaczącym, dlaczego kiedyś kurczaki były droższe od wołowiny (ale jajka już się opłacają) 😃

    (1932 rok)

    bb714a91-ef21-4340-b222-9d984df3eb4f

    Zaloguj się aby komentować

    Świnia.zip

    Na ile wystracza taki zestaw?

    Mi by wystarczył na 2-3 miesiące

    Zaloguj się aby komentować

    A ile w tym chemi??

    100%

    W końcu ziemska materia składa się z pierwiastków chemicznych.

    @lubiespac 100% - lipidy, aminokwasy, węglowodany, kwasy i zasady... Wszystko to chemia

    @lubiespac @sireplama widać, że chemii od groma. Przecież musiał sikać na to, żeby taki kolor powstał, a co on je/pije, żeby sikać na taki kolor...na bank uran...

    Zaloguj się aby komentować

    @pierdonauta_kosmolony jedni juz byli co sprzedawali własne wyroby i chłop się przekręcił

    Był też taki co pił wodę, oddychał i też się przekręcił.

    Mógłbyś elaborować?

    @pierdonauta_kosmolony zmrużyłem oczy patrząc na to zdjęcie okładki albumu i próbując odczytać nazwę zespołu trashmetalowego ale mi nie idzie.


    "PUU

    UWUG?"

    Zaloguj się aby komentować

    @pierdonauta_kosmolony kolego nie za gesto to miesiwo powiesiles?

    @Pirazy Trochę rozsunąłem. Ale przy 12h wędzeniu to nie będzie miało aż takiego wpływu. I tak będę je musiał przewiesić dobre kilka razy

    Ja już "dochodzę i odpoczywam"

    62790bce-498d-484a-9b28-de7f1b513af7

    Myślałem, że pluszowego misia wędzisz 😅

    Zaloguj się aby komentować

    @dildo-vaggins kirwa elegancka robota

    @dildo-vaggins Wygląda świetnie👍

    Do takiego boczusia nic tylko czysta wódeczka (może być na ziemniakach albo na zbożowa - co kto lubi) schłodzona, ale nie zmrożona. Do tego ogórek kiszony i można imprezować do rana. Styl mocno wschodnio-europejski.

    Zaloguj się aby komentować

    @Pan_Czerwony_Pomidor skąd bierzesz mięso? Jakiś lokalny rolnik?

    @Pan_Czerwony_Pomidor a bym się zapisał do jakiegoś koła chłopów wiejskich (´・‸・ ` )

    @VonTrupka Raczej koła chłopów miejskich xD

    Zaloguj się aby komentować

    Żyj długo i szczęśliwie dobry człowieku i nie ustawaj w tworzeniu tych wspaniałości 😃

    Zaloguj się aby komentować