#wedlinydomowe #gotujzhejto #jedzenie
pomodor to Ty?
@chwastyodkuchni dej mnie Pan tego kabanosa
Apetycznie to wygląda. Będzie uczta!
Zaloguj się aby komentować
Społeczność
Zadymiamy albo nie.
pomodor to Ty?
@chwastyodkuchni dej mnie Pan tego kabanosa
Apetycznie to wygląda. Będzie uczta!
Zaloguj się aby komentować
@Pomidor__ Takie czasy ( i takie świnie ) były, że słonina droższa od szynki i boczku...
@paramyksowiroza Karmienie też ma znaczenie. Sprawdziłem i skład pierwszej lepszej: "40,0 % białko surowe, 3,0 % włókno surowe, 1,3 % oleje i tłuszcze surowe, 21,5 % popiół surowy, 4,1 % wapń, 1,3 % fosfor, 1,2 % sód, 0,3 % magnez, 4,8 % lizyna, 0,9 % metionina, 1,5 % met+cys, 1,7 % treonina, 0,5 % tryptofan, 12,1 MJ EM (DLG 2010)." W pyrkach z byle jaką śrutą takiego składu nie ma. No na wiosnę jeszcze pokrzywy się dawało, a jak były dęby to wygryw na jesień. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Pomidor__ Heh, aż mi się skojarzyło z tekstem tłumaczącym, dlaczego kiedyś kurczaki były droższe od wołowiny (ale jajka już się opłacają)
(1932 rok)
Zaloguj się aby komentować
Świnia.zip
Na ile wystracza taki zestaw?
Mi by wystarczył na 2-3 miesiące
Zaloguj się aby komentować
Zdjęcie sprzed.
A ile w tym chemi??
100%
W końcu ziemska materia składa się z pierwiastków chemicznych.
@lubiespac 100% - lipidy, aminokwasy, węglowodany, kwasy i zasady... Wszystko to chemia
@lubiespac @sireplama widać, że chemii od groma. Przecież musiał sikać na to, żeby taki kolor powstał, a co on je/pije, żeby sikać na taki kolor...na bank uran...
@razALgul nie zapominaj o Uuu
Zaloguj się aby komentować
@pierdonauta_kosmolony jedni juz byli co sprzedawali własne wyroby i chłop się przekręcił
Był też taki co pił wodę, oddychał i też się przekręcił.
Mógłbyś elaborować?
@pierdonauta_kosmolony zmrużyłem oczy patrząc na to zdjęcie okładki albumu i próbując odczytać nazwę zespołu trashmetalowego ale mi nie idzie.
"PUU
UWUG?"
Zaloguj się aby komentować
@pierdonauta_kosmolony kolego nie za gesto to miesiwo powiesiles?
@Pirazy Trochę rozsunąłem. Ale przy 12h wędzeniu to nie będzie miało aż takiego wpływu. I tak będę je musiał przewiesić dobre kilka razy
Ja już "dochodzę i odpoczywam"
@TheLikatesy
Legancko.
Myślałem, że pluszowego misia wędzisz
Zaloguj się aby komentować
@dildo-vaggins kirwa elegancka robota
@dildo-vaggins Wygląda świetnie
Do takiego boczusia nic tylko czysta wódeczka (może być na ziemniakach albo na zbożowa - co kto lubi) schłodzona, ale nie zmrożona. Do tego ogórek kiszony i można imprezować do rana. Styl mocno wschodnio-europejski.
Zaloguj się aby komentować
@Pan_Czerwony_Pomidor skąd bierzesz mięso? Jakiś lokalny rolnik?
@Pan_Czerwony_Pomidor dej, mom chory ruszt
@Pan_Czerwony_Pomidor a bym się zapisał do jakiegoś koła chłopów wiejskich (´・‸・ ` )
@VonTrupka Raczej koła chłopów miejskich xD
Zaloguj się aby komentować
Żyj długo i szczęśliwie dobry człowieku i nie ustawaj w tworzeniu tych wspaniałości
Zaloguj się aby komentować