Pierwsza partia zrobiona. Teraz do suszenia na 5-7 dni w 11 st. c.

#wedlinydomowe #gotujzhejto #jedzenie
a80b949c-440d-4b28-8e3d-8623dd8afcb5
cebulaZrosolu

@chwastyodkuchni #upomidora ( ͡° ͜ʖ ͡°)

moll

@chwastyodkuchni to już z nowej nadziewarki rzut?

chwastyodkuchni

@moll Gdzie tam, nawet nie wysłali. Wczorajsze dziś wędziłem, mogę teraz bardziej elastycznie podchodzić bo w spiżarni reguluje temperaturę między 8 a 15 i wilgotność też. Uszczelki też nie wysłali, pierdykniete allegro one.

moll

@chwastyodkuchni ehhhh


Mi się za to udało opanować pakowarkę próżniową i wczoraj zawakowałam ten schab

chwastyodkuchni

@moll To w sumie jak już działa to teraz możesz zapeklowac 2-3 kawałki na raz bo wygodnie w lodówce się pietruje. Zamrozić nadmiar i tylko dzień wcześniej rozmrozić jak wędlinka będzie potrzebna i do wolnowara.

moll

@chwastyodkuchni niezła myśl! Następnym razem się tak pobawię

chwastyodkuchni

@moll Możesz każdą inaczej doprawić by mieć odmianę. Kiełbasa wyjęta, o wiele dłużej się dopiekała. Też do suszenia.

2c87d500-f317-4859-b41c-8d90434b9582
moll

@chwastyodkuchni to powoli jak się garaż odgruzuje, chcę wstawić sobie zamrażarkę skrzyniową i wtedy zacznę się bawić

chwastyodkuchni

@moll Mam skrzyniową i średnio polecam. Już lepiej stojącą. Na pojemniki czy też dodatkowe koszę wydasz tyle ile różnica wynosi w cenie. A wyjmowanie rzeczy ze skrzyniowej potrafi być bardzo upierdliwe, jak się zepsuję już takiej nie kupię.

57e31cef-de88-4f94-90fe-f7a2e912afef
wonsz

@moll polecam docinać z rolki, lekko górką i zgrzewać dwukrotnie - zdarzyło mi się kilka razy zabrudzić folie gdzie zgrzew wypadł i teraz odżałuję te dodatkowe 5cm ale jestem spokojniejszy że czymie


A skrzyniowa to kozak, ale stoi u rodziców w nieogrzewanej piwnicy i poniżej -10 się wyłącza.

moll

@chwastyodkuchni dzięki, przemyślę w takim razie... chociaż mama ma i zadowolona, a też chomikuje co się da

moll

@wonsz tak zrobiłam, ale z za dużym zapasem i nie odessało, musiałam odciąć zgrzew i robić jeszcze raz

chwastyodkuchni

@moll No bo nie to, że skrzyniowa jakaś strasznie zła. Tylko jak ją kupowałem to różnica do stojącej to było coś koło 2 000 teraz w zależności od modelu to nawet 500 może nie być. Po prostu lepsze wrogiem dobrego. Po prostu zlookaj sobie, co dla Ciebie będzie wygodniejsze.

moll

@chwastyodkuchni zanim coś kupię to jeszcze dużo wody w Bystrzycy upłynie

chwastyodkuchni

@moll Zanim się obejrzy na spokojnie w necie rożne modele. Poczyta o różnicach, następnie pojedzie się do marketu by na żywo zobaczyć, rozczarować się, że w necie lepiej to wyglądało. Znowu czytać i wybrać finalny model, to rzeczywiście dużo wody. xxD

moll

@chwastyodkuchni dokładnie, dlatego mi się nie spieszy, nie pali

splash545

@chwastyodkuchni dej mnie Pan tego kabanosa

chwastyodkuchni

@splash545 Panie kolejka do końca roku xD

splash545

@chwastyodkuchni cierpliwy jestem, poczekam do stycznia xd

panbomboni

Apetycznie to wygląda. Będzie uczta!

Zaloguj się aby komentować