Placki ziemniaczano-cukiniowe
PrzepisnikmonikiJemy, tradycyjnie, z keczupem albo z gulaszem (uprzedzając cukrowo-śmietanowe herezje i ich wyznawców!).
#mollgotuje #gotujzhejto #jedzenie
Jadłem co prawda z TM ale ogólnie bardzo dobre no i jakieś rozwiązanie na nadmiar cukinii xd
@Belzebub bardzo dobre nawet. Chociaż cukinii miałam tyle, że jeszcze ciasto i 5l sosu warzywnego w słoiki xD
@Belzebub placki ziemniaczane z TM to nadplacki
« Jemy tradycyjnie z keczupem albo gulaszem » @UmytaPacha temat zamknięty. @moll ładnie z Twojej strony ze nie napisałaś ze ci co jedzą na słodko ze śmietana nie powini mieć prawa bytu, taktowna z ciebie osoba.
@ErwinoRommelo każdy ma prawo popełniać błędy, więc zostawmy szansę na odkupienie i nowe życie w prawdzie i oświeceniu
@ErwinoRommelo Placki ziemniaczane tylko z cukiernicom!
@ErwinoRommelo doktorze lecz się
@Thereforee @Moderacja proszę o interwencję.
@UmytaPacha poszlo.
@ErwinoRommelo Z keczupem to jedzą tylko dzieci ewentualnie, jak nie wiedzą o dobrodziejstwach cukru. Niebo w gębie.
@ErwinoRommelo nękasz to ty mnie bluźnierstwem świętych Kartoffel Puffer jakimś keczupem
@UmytaPacha ziemniak na słodko?? Błądzisz siostro, błądzisz.
@ErwinoRommelo mordo ja nigdy nie dodaję cukru do placuniów
@UmytaPacha Xd to sorka jakieś urojenia mam.
@ErwinoRommelo placki tylko ze śmietano i solą.
@UmytaPacha minimalnie lepiej xD
@Thereforee
@moll będąc w temacie cukinii, to ja jestem mega fanem krążków cukiniowych w panierce. Myjesz, obierasz, lub nie, kroisz w talarki, solisz trochę i czekasz, aż puszczą soki, wtedy panierujesz, jak sznycla. Kocham. XD
@Dziwen zrobiłam kiedyś i jakoś mnie nie urzekło
Zupa-krem imbirowa też super na cukinii wychodzi
@moll @Dziwen polecam spróbować zrobić cukinię w tempurze (dla mnie to jedyna zjadliwa forma cukinii).
@Dziwen mi sie czasami jak coś zapanierowac i potem na głębokim oleju + fajny sosik np jogurcik / czosnek to nawet gowno by było smaczne.
@ErwinoRommelo raz w Anglii dostałem w pubie talerz z frytkami i rybą, a do tego było kilka rzeczy w panierce, duża kula okazała się cebulą w panierce (w całości po prostu wrzucona w panierkę i olej), a podłużne "kielbaski" miały w środku ogórka kiszonego. XD
@Dziwen xdd Oiiii mate thats sommme tasty meal u got there
@moll ta zupa krem imbirowa brzmi interesująco kurde. Może na jesien spróbuję. Jak nie zapomnę xd
@HolQ przy Twoim zamiłowaniu do ostrego, dorzuć jeszcze chili w płatkach czy co tam masz z papryk
@moll no to wiadomo! Chilli u mnie jest na równi z pieprzem i solą
@HolQ też postanowiłam zaszaleć! Kupiłam na próbę grys z papryki słodkiej
@Dziwen nienawidzę tej potrawy, sprawiła że przez większość życia myślałem że nie lubię cukinii xD
takie prawdziwie polskie to powinny być smarowane majonezem ( ̄︿ ̄ °)
dla odmiany od winiarnego czy kjeleckiego to takim ... roleskim, o!
@VonTrupka
Dobre są takie placuszki
@Mr.Mars Jeszcze jak
akurat dzisiaj jadłem placki z cukinii i jogurt z pieprzem zamiast śmietany.
@BoTak akceptowalne
Że z czym?! Ziemniaki z keczupem? Schabowego też tak jecie? Jesteście aberracją jakąś. Tylko śmietana w moim Sercu
@JanPapiez2 schabowego z mizerią na ten przykład, a ogólnie to ze smakiem xD w sercu i żyłach też ta śmietana
@moll samo kupno keczupu to zbrodnia. Tego w ogóle nie potrzeba do niczego, nie to co musztardka 😍
@JanPapiez2 miodowa!
@moll NAD MUSZTARDA!!!!
@JanPapiez2 uwielbiam! i do sosów i marynat tez jest świetna
Jutro tu wrócę albo pojutrze bo teraz osoba która to przyrządza śpi i muszę spytać dokładnej co tam jest
@konrad1 ok
Ja polecam zrobić jeszcze jeden krok do przodu (a raczej do fuczków) i dodać kiszonej kapusty do mieszanki. Serio wspaniały efekt!
@Barcol kapusta kiszona to do klusek kartflanych, oddzielnie na talerz do dogryzania
Takiej przegrzanej nie lubię tak poza bigosem. Uraz po "grochu z kapustą"
@moll koniecznie spróbuj fuczki, zupełnie inna rzecz niż groch z kapustą czy kapusta zasmażana
Zaloguj się aby komentować