Komentarze (45)

Belzebub

Jadłem co prawda z TM ale ogólnie bardzo dobre no i jakieś rozwiązanie na nadmiar cukinii xd

moll

@Belzebub bardzo dobre nawet. Chociaż cukinii miałam tyle, że jeszcze ciasto i 5l sosu warzywnego w słoiki xD

jedzczarnekoty

@Belzebub placki ziemniaczane z TM to nadplacki

ErwinoRommelo

« Jemy tradycyjnie z keczupem albo gulaszem » @UmytaPacha temat zamknięty. @moll ładnie z Twojej strony ze nie napisałaś ze ci co jedzą na słodko ze śmietana nie powini mieć prawa bytu, taktowna z ciebie osoba.

moll

@ErwinoRommelo każdy ma prawo popełniać błędy, więc zostawmy szansę na odkupienie i nowe życie w prawdzie i oświeceniu

Thereforee

@ErwinoRommelo Placki ziemniaczane tylko z cukiernicom!

220a79f3-daa7-423a-8288-d06cbb97fa1b
UmytaPacha

@ErwinoRommelo doktorze lecz się

ErwinoRommelo

@Thereforee @Moderacja proszę o interwencję.

Thereforee

@ErwinoRommelo Z keczupem to jedzą tylko dzieci ewentualnie, jak nie wiedzą o dobrodziejstwach cukru. Niebo w gębie.

UmytaPacha

@ErwinoRommelo nękasz to ty mnie bluźnierstwem świętych Kartoffel Puffer jakimś keczupem

ErwinoRommelo

@UmytaPacha ziemniak na słodko?? Błądzisz siostro, błądzisz.

UmytaPacha

@ErwinoRommelo mordo ja nigdy nie dodaję cukru do placuniów

ErwinoRommelo

@UmytaPacha Xd to sorka jakieś urojenia mam.

UmytaPacha

@ErwinoRommelo placki tylko ze śmietano i solą.

moll

@UmytaPacha minimalnie lepiej xD

Dziwen

@moll będąc w temacie cukinii, to ja jestem mega fanem krążków cukiniowych w panierce. Myjesz, obierasz, lub nie, kroisz w talarki, solisz trochę i czekasz, aż puszczą soki, wtedy panierujesz, jak sznycla. Kocham. XD

dfa49e42-db61-4607-a59b-663beb53b9ee
moll

@Dziwen zrobiłam kiedyś i jakoś mnie nie urzekło bardziej łódeczki, placki albo element wkładki warzywnej w gulaszach.

Zupa-krem imbirowa też super na cukinii wychodzi

KatieWee

@moll @Dziwen polecam spróbować zrobić cukinię w tempurze (dla mnie to jedyna zjadliwa forma cukinii).

ErwinoRommelo

@Dziwen mi sie czasami jak coś zapanierowac i potem na głębokim oleju + fajny sosik np jogurcik / czosnek to nawet gowno by było smaczne.

Dziwen

@ErwinoRommelo raz w Anglii dostałem w pubie talerz z frytkami i rybą, a do tego było kilka rzeczy w panierce, duża kula okazała się cebulą w panierce (w całości po prostu wrzucona w panierkę i olej), a podłużne "kielbaski" miały w środku ogórka kiszonego. XD

ErwinoRommelo

@Dziwen xdd Oiiii mate thats sommme tasty meal u got there

HolQ

@moll ta zupa krem imbirowa brzmi interesująco kurde. Może na jesien spróbuję. Jak nie zapomnę xd

moll

@HolQ przy Twoim zamiłowaniu do ostrego, dorzuć jeszcze chili w płatkach czy co tam masz z papryk

HolQ

@moll no to wiadomo! Chilli u mnie jest na równi z pieprzem i solą

moll

@HolQ też postanowiłam zaszaleć! Kupiłam na próbę grys z papryki słodkiej

Barcol

@Dziwen nienawidzę tej potrawy, sprawiła że przez większość życia myślałem że nie lubię cukinii xD

VonTrupka

takie prawdziwie polskie to powinny być smarowane majonezem ( ̄︿ ̄ °)


dla odmiany od winiarnego czy kjeleckiego to takim ... roleskim, o!

Mr.Mars

Dobre są takie placuszki

moll

@Mr.Mars Jeszcze jak

BoTak

akurat dzisiaj jadłem placki z cukinii i jogurt z pieprzem zamiast śmietany.

moll

@BoTak akceptowalne

JanPapiez2

Że z czym?! Ziemniaki z keczupem? Schabowego też tak jecie? Jesteście aberracją jakąś. Tylko śmietana w moim Sercu

moll

@JanPapiez2 schabowego z mizerią na ten przykład, a ogólnie to ze smakiem xD w sercu i żyłach też ta śmietana

JanPapiez2

@moll samo kupno keczupu to zbrodnia. Tego w ogóle nie potrzeba do niczego, nie to co musztardka 😍

moll

@JanPapiez2 miodowa!

moll

@JanPapiez2 uwielbiam! i do sosów i marynat tez jest świetna

konrad1

Jutro tu wrócę albo pojutrze bo teraz osoba która to przyrządza śpi i muszę spytać dokładnej co tam jest

Barcol

Ja polecam zrobić jeszcze jeden krok do przodu (a raczej do fuczków) i dodać kiszonej kapusty do mieszanki. Serio wspaniały efekt!

moll

@Barcol kapusta kiszona to do klusek kartflanych, oddzielnie na talerz do dogryzania

Takiej przegrzanej nie lubię tak poza bigosem. Uraz po "grochu z kapustą"

Barcol

@moll koniecznie spróbuj fuczki, zupełnie inna rzecz niż groch z kapustą czy kapusta zasmażana

Zaloguj się aby komentować