Komentarze (20)

@moll nie chcę się czepiać ale jak gdzieś są otręby i płatki owsiane to w sumie to samo co mąka tylko mniej rozdrobnione.

@Lubiepatrzec inna faktura i trochę inne właściwości.

W dodatku otręby to "odpad", bo mąkę masz czystą, albo mieszaną z otrębami.

@moll Tak, chodzi mi o to, że to wciąż węglowodany ze zboża. Reszta się zgadza.

@Lubiepatrzec ale więcej błonnika i mniej glutenu. A przeważnie o to chodzi w zastępowaniu mąki tymi składnikami.

Węglowodany nie są złe (w rozsądnych ilościach)

Węglowodany nie są złe (w rozsądnych ilościach)


@moll ogólnie nie są złe.

@BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta chyba że jesz za dużo prostych, wtedy pośrednio są, ale z drugiej strony to sytuacja z gatunku: głupio obwiniać młotek za to że sam sobie przyłożysz w palec xD

@moll dokładnie, otręby to głównie błonnik.


Celuloza i chityna to też technicznie są węglowodany

@moll bardzo mało urodziwe zdjęcie.

@CzosnkowySmok lepsze od poprzedniego

@moll właśnie zobaczyłem...

@moll nic się nie da z nim zrobić...

c795f1fb-6665-4399-a4fb-0cc058ae79d5

@moll przynajmniej nie cierpiały.

Co za telefon sobie kupiłaś?

@moll ale placki fajne mój tata robi takie na kaszy gryczanej

@CzosnkowySmok mam wstręt do gryczanej aktualnie xD

@moll Co tam dzisiaj w kuchni?


Zjadłbym coś


@Mr.Mars burgery! Ale to już mój robił, ja tylko bułki upiekłam

Zaloguj się aby komentować