Pieczone placuszki twarogowo-owsiane na otrębach pszennych
Przepisnikmoniki#mollgotuje #gotujzhejto #jedzenie
@moll nie chcę się czepiać ale jak gdzieś są otręby i płatki owsiane to w sumie to samo co mąka tylko mniej rozdrobnione.
@Lubiepatrzec inna faktura i trochę inne właściwości.
W dodatku otręby to "odpad", bo mąkę masz czystą, albo mieszaną z otrębami.
@moll Tak, chodzi mi o to, że to wciąż węglowodany ze zboża. Reszta się zgadza.
@Lubiepatrzec ale więcej błonnika i mniej glutenu. A przeważnie o to chodzi w zastępowaniu mąki tymi składnikami.
Węglowodany nie są złe (w rozsądnych ilościach)
Węglowodany nie są złe (w rozsądnych ilościach)
@moll ogólnie nie są złe.
@BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta chyba że jesz za dużo prostych, wtedy pośrednio są, ale z drugiej strony to sytuacja z gatunku: głupio obwiniać młotek za to że sam sobie przyłożysz w palec xD
@moll dokładnie, otręby to głównie błonnik.
Celuloza i chityna to też technicznie są węglowodany
@moll bardzo mało urodziwe zdjęcie.
@CzosnkowySmok lepsze od poprzedniego
@moll właśnie zobaczyłem...
@moll nic się nie da z nim zrobić...
@CzosnkowySmok nie jest memiczny? xD
@CzosnkowySmok zjadłam xD
@moll przynajmniej nie cierpiały.
Co za telefon sobie kupiłaś?
@CzosnkowySmok jakaś motorola...
@moll ale placki fajne
@CzosnkowySmok mam wstręt do gryczanej aktualnie xD
@moll Co tam dzisiaj w kuchni?
Zjadłbym coś
@Mr.Mars burgery! Ale to już mój robił, ja tylko bułki upiekłam
Zaloguj się aby komentować