Mam tydzień grilla elektrycznego, wczoraj był kebsik, dzisiaj bagieta a w środę i czwartek będzie burrito.
Teraz szukam pomysłu na piątek ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gotujzhejto #jedzenie
fccc7849-406f-4cf4-93e5-f0c1ce650235
aec83200-beb0-4871-b20d-9d6214f36136
GazelkaFarelka

@Stashqo jaki grill wariacie?

rozmyślam nad wymianą opiekacza na grilla

3zet

@GazelkaFarelka ja mam tefala od jakichś 6 lat, opiekacze się kryją

Fen

@GazelkaFarelka ostatnio mi wleciał w oko tefal optigrill xl - zobacz to moze i tobie się spodoba

3zet

@Fen oj, to ja mam takiego prostego bardziej jak opiekacz, tefal inicio grill

Stashqo

@GazelkaFarelka Severin kg2392, nie wiem czy do dostania w PL. Czy polecam to jeśli chodzi o wytrzymałość to jak najbardziej, ma już z 7lat i bangla, wymienne płyty i ruszty też na plus.


Nie polecam za to jeśli chodzi o moc, ma tylko 1800W i to zdecydowanie za mało jak na taką powierzchnię płyt. Grillowanie mięsa idzie bardzo mozolnie, więc używam głównie jako opiekacza albo podgrzewacza.


Jeśli miałbym coś polecić to sprawdzić jaką masz moc dostępną w gniazdkach w kuchni i kupić coś w zakresie 2,4-3,6kW.

GordonLameman

@Stashqo


Italian Meatball Sub

AdelbertVonBimberstein

@Stashqo fiskekaker

Nie no żartuję tego gówna nie da się jeść xD

Stashqo

@AdelbertVonBimberstein spróbowałem dwa razy z grzeczności, ale niesmak pozostał...

AdelbertVonBimberstein

@Stashqo jak się pojawiło u nas na kantynie pracowniczej to takich epitetów z oburzenia nigdy nie słyszałem, a przypomnę, że pracuję na budowie.

Stashqo

@AdelbertVonBimberstein u mnie jest 2-3x w tygodniu, ale tylko jako jedna z opcji. Jak Norwedzy lubią to niech jedzą na zdrowie

paramyksowiroza

Teraz szukam pomysłu na piątek ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Stashqo To proponuję plastry karkówki marynowane w moho i salsę z pomidora, cebulki, czosnku i wędzonego chipotle.

RogerThat

@Stashqo nie boisz się, że pierdyknie, jak zamykasz?

Stashqo

@RogerThat obawiam się, że nie rozumiem pytania, rozwiniesz?

RogerThat

@Stashqo jak domykam takiego grilla, to się obawiam, że zwyczajnie ta część łącząca obie powierzchnie przypiekające nie wytrzyma, a tu widzę, że ładnie sprasowana ta kanapka

Stashqo

@RogerThat w tym moim nie ma żadnego zatrzasku, który ściskałby ruszty i mógłby "pierdyknąć", wieko jest dość ciężkie, docisk grawitacyjny.

motokate

@RogerThat Nie powinno, mam podobny i górna płyta obraca się na osi (widać na zdjęciu, że zwisa swobodnie). Taki patent, żeby było dobrze niezależnie od grubości wkładu.

RogerThat

@motokate ten co ja mam w kuchni też ma górną płytę na osi, ale jednak żeby fajnie coś docisnąć to muszę użyć nieco siły, nawet przez chwilę. Naciskam wtedy na płytę od góry, ale ona też jest już wtedy gorąca.

wonsz

przesmaruj olejem płyty i wrzuć spring rollsy

Stashqo

@wonsz to akurat będzie w tygodniu airfryera ( ͡° ͜ʖ ͡°)

wonsz

@Stashqo nie przeschną? czy maźniesz tłuszczem po ryżu? bo jakoś golasy z af słabo widzę.

Stashqo

@wonsz smaruję delikatnie olejem, przy przewracaniu poprawiam jeśli trzeba (zazwyczaj nie trzeba), wychodzą naprawdę zacne no i w opór zdrowsze niż smażone na głębokim.

wonsz

@Stashqo no to trzeba będzie odpalić niedługo żeby się chinol nie znudził, papieru ryżowego z promek od chuja leży, maznę spring rollsy sezamowym i do af, omnomnomnom

Neq

Polecam pieczoną stopę #chlopakizbarakow

Zaloguj się aby komentować