Hejo! Był tydzień w delegacji i zaczynamy od nowa to samo xD dziś ragu bolognese. Waga zatrzymała się na 70kg jakoś nie mam na tyle apetytu żeby jeść więcej. Jest sens żreć na siłę i powiedzmy dobić 73-75 kg i czy zdążę później to zredukować powiedzmy do czerwca?
Z ciekawszych rzeczy byłem pierwszy raz na morsowaniu, organizowali z WOŚP u mnie w okolicy. Mega przeżycie i chyba jeszcze kiedyś się przejdę 😅
Załapałem też robotę na kuchni w weekendy, zbieram na nowego gruza.
Miłego tygodnia 😁
#silownia #chlopskadyscyplina #morsowanie #gotujzhejto
99151324-a437-4ad5-86de-39b8b46c52a6
42596413-a765-432f-9648-4e64e5e8410c
splash545

Ja raz w życiu zaliczyłem morsowanie. Podobało mi się i stwierdziłem, że chciałbym to powtórzyć, albo i robić to regularnie. I nigdy więcej już tego nie zrobiłem xd

Czemu chcesz zrobić 73-75 a później redukować? Przecież jak Ci wejdzie te powiedzmy 3 kilo masy mięśniowej to chcesz ją później stracić? Chyba nie jesteś zalany tłuszczem przy takiej wadze, żeby coś poprawiać w dół? A jak będziesz jadł więcej i ćwiczył to powinna Ci wejść czyste mięśnie, jeśli pomyślisz nad odpowiednią ilością białka w diecie

bartek555

@splash545 @Szoguniasty nie zbudujesz 3kg masy miesniowej w takim czasie. Owszem, nabierzesz 5kg masy, to nie problem, ale jak z tego 1kg bedzie miesni to bedzie dobrze. Mase trzeba robic z glowa, lekka nadwyzka kaloryczna, max 500kcal, odpowiednie makro, szczegolnie ilosc bialka i budujesz bez ulewania sie i robienie pozniej niepotrzebnie dlugiej i meczacej redukcji.

Szoguniasty

@bartek555 @splash545 mam 20% tkanki tłuszczowej według mojej wagi. 70 kg 170cm. Chyba po prostu dorzucę kikaset kcal dziennie i dalej będę machał na siłce i do wiosny może coś przybędzie.

bartek555

@Szoguniasty tymi wyznacznikami bf to sie nie sugeruj, najlepiej trzymac taka sylwetke i robic sobie regularnie zdjecie co np tydzien zeby bylo widac chociaz zarys 6 paka, wtedy jest dobry poziom wyjsciowy do masowania. Zeby ci bylo latwiej to przy masowaniu omijaj pokarmy z duza iloscia blonnika, ktore beda cie zapychaly, a zamien je na np pszenne, zeby mialy wiecej kcal. I tak, biale pieczywo jest ok, jesli wiemy co robimy :)

Szoguniasty

@bartek555 zarys szóstki jakiś jest delikatny. Dzięki za rady ❤️

bartek555

@Szoguniasty no i fajnie, teraz powoli, systematycznie do celu ;) piona

pigoku

@Szoguniasty to jest szama na trzy dni przygotowana na zapas? Bo jeżeli tak to bym się mocno zastanowił nad jedzeniem trzydniowego makaronu bo on się nie nadaje do przechowywania. Nawet o jakichś śmiertelnych zatruciach były newsy.

Szoguniasty

@pigoku nie strasz xD zawsze tak jem 😅

nobodys

nie strasz xD zawsze tak jem


@Szoguniasty Więc jakim cudem jeszcze żyjesz xD

conradowl

@Szoguniasty poniekąd racja. Ale nawet dla smaku - mięsko i sos ok, ale makaroniki rób na świeżo. W najgorszym razie (delegacja czy coś) kuchenka gazowa turystyczna. 15 minut (zagotować wodę i około 10 minut większość makaranów) i gotowe.

Przy okazji zimny sosik mieszasz z ciepłym makaronem i może być już zjadliwe bez podgrzewania całości w np. mikrofali.

Szoguniasty

@conradowl to śniadanie do pracy. Jedyna możliwość to mikro niestety.

Szoguniasty

@pigoku jeść obserwować 😆

0fc7b755-a297-427f-a22c-0da5092ba6f4
668bcc90-a3ee-4c1b-804e-9c6d82f98c32
wonsz

@pigoku kto normalny ustawia lodówkę na 14 stopni?

pigoku

@Szoguniasty @wonsz a kto normalny kapie się w stawie zimą? 😉

wonsz

@pigoku no ale wiesz, wrzucasz temat zabójczego makaronu a się okazuje że trzeba w zepsutej lodówce to trzymać żeby chciało zabić. Tak to nie tylko makaron zadziała...

pigoku

@wonsz oj dobra, spokojnie, napisałem żeby uważał a jaką ma lodówkę to już nie wnikam :⁠-⁠) Nie doktoryzowalem się z przechowywania makaronu, tylko pamiętałem że był jakiś problem z zatruciami.

Zaloguj się aby komentować