Gin to najwspanialszym z trunków
hejto.plNaprawdę, z wielu powodów gin jest najlepszym trunkiem, szczerze, jest zdecydowanie lepszy od wódki, a dry gin z martin to już w ogóle zbrodnia, tak poza tym to jest bardziej orzeźwiający niż rum - pyszny gin z tonikiem - człowieku klasyka. Jest też lżejszy i łagodniejszy niż whisky - mniam - gin z lodem - pyszności. No i najważniejsze smakuje jak las, a kurwa kto nie lubi lasów.
A tak serio to nie wiem czy wiedzieliście, może nawet będziecie trochę zaskoczeni, ale tradycyjny gin jest i był stosowany jako ziołowe lekarstwo. Co ciekawe faktycznie istnieją pewne korzyści zdrowotne wynikające z picia tego popularnego trunku — oczywiście, jeśli pije się go z umiarem, lol.
Jagody jałowca z których produkowany jest Gin zawierają składniki, które pomagają zwalczać infekcje i zapobiegać chorobom serca, a także poprawiają krążenie krwi w organizmie. Są one postrzegane jako super żywność, superżywność która pomaga również w walce z chorobami wątroby i nerek.
Widzicie alkoholicy, trzeba było chlać Gin a nie te wasze piwska i wóda!
Gin jest bardziej treściwy gdy jest wzbogacony ziołami i przyprawami, a składniki takie jak imbir i cytryna są znanym lekarstwem na ból gardła. Olejki zawarte w jagodach jałowca również pomagają w takich dolegliwościach jak zatkany nos i oczyszczanie śluzu. Odpowiedni drink z ginem potrafi poratować nawet w chorobie, serio, to działa!
A wiesz że nie tylko wapń może wzmocnić twoje kości?
Składniki zawarte w ginie również mogą ci pomóc. Jagody jałowca mogą być stosowane w leczeniu przewlekłego bólu, stanów zapalnych stawów —dobrze znane są takie metody jak - rodzynki namoczone w ginie - wspaniałe lekarstwo na ból stawów a już w szczególności na zapalenie stawów.
No i znów te małe jagódki — warto wspomnieć że to naturalny środek, który może wypłukać szkodliwe toksyny i bakterie z twojego organizmu. Pełne flawonoidów jagody jałowca są znane z walki z chorobami, poprawy krążenia krwi, zwiększenia metabolizmu i pomocy w zapobieganiu chorobom serca. Kluczem do tego (jak do wszystkiego) jest oczywiście umiar. Nie trzeba przecież wspominać że nadmierne spożycie lub upijanie się może mieć szkodliwy wpływ na wątrobę, nerki i serce i wtedy taki hui z całej przyjemności spożywania tego wspaniałego trunku.
No, ale wróćmy - te wspaniałe, małe, fioletowe jagódki jałowca z których wytwarzany jest Gin są pełne antyoksydantów, a te, jak udowodniono, zwiększają regenerację komórek w organizmie. Rezultatem jest zdrowsza i gładsza skóra… a może nawet mniej zmarszczek! Dupcia jak u niemowlaczka bejbe! A to wszystko dzięki chlaniu ginu!
Na koniec oczywiście najważniejsze! Nisko kaloryczność! Gin ma niską kaloryczność — około 97 kalorii na kieliszek! Dzięki głównym składnikom - jagdom jałowca, gin jest jedynym z niewielu niskokalorycznych alkoholi a w dodatku jego spożycie ma pozytywny wpływ na ilość enzymów rozkładających pokarm i wspomagających trawienie.
Same plusy prawda
#alkohol #gin #wodka #alkoholizm #zdrowie #pijzhejto #moczymorda #sportnarodowy