@JonesMajoness Nigdy mi sie nie zdarzyło, zawsze był to zwykły cukier biały, chociaż przepraszam znajomy w jednej suszarni mają proporcje 10/1 cukier bialy/trzcinowy, ogólnie w bardziej 'prestiżowych' restauracjach typu u Alona Thana między innymi w Omakase, też jest dodawane odparowane z alkoholu sake nie pamiętam już proporcji, ale czy to zmienia i wpływa jakoś na te zalewe to nie wiem, dla mnie gdzie nie jadłem jest to tona cukru z dodatkiem pomarańczy czy innego cytrusa w większej/mniejszej ilości i tyle..
To ma być tanie i dobre, czyli ocet cukier jakiś cytrus i ma być tego dużo i się dobrze kleić :P, najdroższe z sushi to ryby są, i dziwi mnie parcie na pieczone łososie gdzie tak naprawdę same odpady z łososia się tam znajdują oraz najtłustsze elementy bo przecież surowy łosoś nie może mieć tłustego elementu, jak by to wyglądało w rolce ;>