@WalIy Ale kurde aż ten smak czuć przez ekran
@WalIy
trójfazowy
Co za czasy, nawet chleb zwykły być nie może tylko jakieś trójfazowe eh
@SklejPizde a co rozumiesz przez zwykły chleb? Sposób na wyrób chleba i ich rodzajów oraz wypieków jest dużo i nie zostały wymyślone w tych "co za czasach"
To swój dzisiejszy żytnio-przenno-orkiszowy trójfazowy wrzucę. Na cieńszą skórkę polecam wstawiać naczynie z wodą
@WalIy sypiesz ty tam mąki trochę czy wiadro ziaren i fajrant
@tobaccotobacco na glinie robię, a co?
@SzwarcenegerKibordu zawsze zaparowuje piekarnik, tutaj też była miska z wodą. A powiedz mi, jak wypiekasz to zaczynasz od zimnego piekarnika i trzymasz powiedzmy w 210C czy wkładasz do rozgrzanego do 250C i później zrzucasz w dół? Bo ja nigdy niemootrafie się zdecydować jak lepiej mi się wypieka
@WalIy najlepszy chleb to taki z nalepką z PSSu
A podasz więcej szczegółów? Biorę się za własny chleb już... 2 lata
@MrMareX wejdź sobie na yt na kanał Tomek Lach i znajdź dwa filmy, pierwszy jak wyhodować zakwas, a drugi jak na tym zakwasie upiec chleb pszenno-żytni. To najprostszy przepis który zawsze wyjdzie. Mąka pszenna wybacza niektóre błędy, chleby żytnie wymagaja minimalnego doświadczenia, bo jak tam coś zrobisz źle to do piekła idzie chleb. Ja kilka miesięcy temu tak właśnie zacząłem przygodę z pieczeniem i od tego czasu piekę dwa chleby tygodniowo
@WalIy Dzięki za podpowiedź. Uwielbiam zapach i smak domowego chleba no i możliwości zabawy przepisem.
@WalIy Ja generalnie lubię grubą skórkę ale inni już niekoniecznie
Zaloguj się aby komentować