@MPTH Ale cudo, gratuluję inwencji
@MPTH Na pierwszej fotce wygląda jak kawalki lustra na talerzu, aż mindfucka można dostać. Super efekt!
@MPTH jak dla mnie sam fakt że galaretka nie wsiąkła w biszkopt to coś niezwykłego xD Ile razy bym nie próbował to nigdy się nie udaje
To na spodzie to jakiś rodzaj murzynka albo brownie?
@MPTH efekt robi wrażenie! podziel się przepisem na spód
"Trafiło mi się takie bardzo czarne kakao na promocji " ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@psmstk musisz podzielić galaretkę na dwie części i poczekać aż stężeją do postaci gluta, później jedną część wywalasz na placek i dalej czekasz. Jak już stężeją całkowicie to jedną ponownie rozpuszczasz np. w mikrofali i wylewasz na uszczelniony placek w celu wypoziomowania powierzchni. Warto też sprawdzić poziomica czy placek równo leży w lodówce bo możesz mieć źle wypoziomowaną półkę, ja np. miałem. Pozdro i z fartem
@psmstk musisz podzielić galaretkę na dwie części i poczekać aż stężeją do postaci gluta, później jedną część wywalasz na placek i dalej czekasz. Jak już stężeją całkowicie to jedną ponownie rozpuszczasz np. w mikrofali i wylewasz na uszczelniony placek w celu wypoziomowania powierzchni. Warto też sprawdzić poziomica czy placek równo leży w lodówce bo możesz mieć źle wypoziomowaną półkę, ja np. miałem. Pozdro i z fartem
@MPTH tak się zastanawiam, czy podobne zabiegi by były potrzebne gdybym taką galaretkę chciał zrobić na murzynku. BTW jakiej konkretnie galaretki użyłaś? Bo tak idealnie przezroczystej to chyba nie widziałem...
Ciasto Islandzkie
@dolcetto @Henoch To zwykły biszkopt z dwoma łyżeczkami takiego czarnego kakao
@MPTH Woooo, najpierw z 10 sekund patrzyłem na miniaturkę, żeby ogarnąć co widzę. Nice!
Coś pięknego O.o
@MPTH ja bym coś jeszcze zatopił w tej galaretce
@madhouze tak prowadziłem już takie eksperymenty, jak wylejesz właśnie najpierw połowę galaretki a później na niej coś poukładasz i później zalejesz resztą to uzyskasz efekt lewitacji :3
@MPTH wygląda mega drogo
@MPTH mogłeś w galaretkę wrzucić borówki. Byłyby lewitujace owoce.
@MPTH Ty, no mega
@MPTH Mega pomysł. Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce.
@madhouze np jeżyny
@psmstk na początek oczywiście połowa wody względem opisu z opakowania. Dalej można kombinować tak jak pisał @MPTH
@MPTH kakało kakałem, daj link do bezbarwnej galaretki
@Felonious_Gru taka np. najlepsze że nigdy na pierwszy rzut oka nie wiesz jak smakuje może być truskawkowa, albo winogronowa, moja akurat była kokosowa
@MPTH zajebiste, jak nie lubię ciasta z galaretką tak muszę tą wypróbować. Na tą warstwę kakao dałabym coś zielonego imitującego rośliny wodne.
@GazelkaFarelka haha no w sumie racja, jak teraz o tym pomyślę to to ciasto przypomina bardzo żyzną glebę xD
@MPTH sztuka
@MPTH może pokruszony biszkopt szpinakowy wyglądający jak mech jak w cieście leśne runo.
@MPTH wow, piękne
Fajne. Zdjęcia też niczego sobie
@GazelkaFarelka no no, dobry pomysł tylko też będzie trzeba podzielić galaretkę na pół, taki biszkopt może wypłynąć w zbyt rzadkiej galaretce. Ale mnie teraz zainspirowałeś mordo, muszę koniecznie coś takiego zrobić
Przezroczysta galareta o smaku glutów z nosa?...
Pieronie! Jadalna hałda!
@MPTH ta przezroczysta ma jakis smak?
@Orbita500
@4pietrowydrapaczchmur kokosowa, wyżej macie linka xD
@Wrrr śląskie ciasto xD
@MPTH brawo, ja tak nie umiem. Podoba mi się
@MPTH jeszcze jedno pytanie, czy mikrofalówka jest oddzielona od paprotki serwetką?
@MPTH zimne nozki z kakalem
@MPTH zajebiaszczo. Może w Auchan będą mieli bo nie kupię przecież galaretek za 50zl xD
OP powinien to opatentować
@Felonious_Gru żelatyne zwykla kupisz wszedzie
@Macer tylko, że zwykla żelatyna nie jest przezroczysta
@MPTH zajebiste
@Felonious_Gru no jak nie
@Macer no taka żółtawa zawsze. ale to po pijaku nie widać
@MPTH gdzie taka promocja, jakiś większy market?
@Nenciak to było w lokalnej stokrotce, wydaje mi się że promocja była bo kończył się termin ważności, ale tak ogólnie to też to kakao nie jest jakieś mega drogie max z 10 zł a będziesz używał go z rok zanim ci się skończy
@MPTH Bardzo ładne
@MPTH ale ziemia to do kwiatków xD
Teraz zrób jadalne akwarium, z żelowym sumem i szczupakiem
Zaloguj się aby komentować