Komentarze (28)

@UmytaPacha W sumie to dwa, a dokładnie to tak z 1,5 bo strasznie ciężko się obiera świeże jajka. Dziś z kurnika brane.

@UmytaPacha Bogol, ma własny kurnik.


@chwastyodkuchni Czy może z kurnika od sąsiada?

@vredo Kurnik jeszcze mam ale już nie hoduje. Miałem raczej ozdobne, wybierane pod wpływem koloru jajek.


Teraz mam jajka od sąsiadki od towarówek.

@chwastyodkuchni wrzucaj do gotującej się wody z solą. Nawet te prosto z kurnika się dobrze obiorą. Nigdy na zimną wodę.

No sramen po tym może być trudne ;)

@chwastyodkuchni uuu Panie taką zumpke to ja rozumiem

@chwastyodkuchni zjemy dzisiaj zupę czy drugie danie? Tak

Składniki jak w dobrze nabitym żurku

Komentarz usunięty

@chwastyodkuchni zbrodniarzu! Ja na noworocznej diecie jestem a ty mi takie pyszności pokazujesz. Jezu jak to smakowicie wygląda

@banan Jest bez śmietany to dietetyczne!

@banan A kiełbasa i boczek własnej roboty to nie ma tak dużo tłuszczu.

@banan przecież już po nowym roku

@tosiu dieta się skończy jak znowu do dwucyfrowej wagi wrócę. A że nowy rok rozpocząłem grypą to trochę czasu to zajmie. Niemniej jest szansa że niebawem znowu będę aktywny na tagu #ksiezycowyspacer

@chwastyodkuchni czyli to danie nie ma nazwy? Ok myslalem ze to jakas regionalna

@GrindFaterAnona Myślałem, że się nabijasz. To jest po prostu wariacja na temat żurku. Zakwas domowy, wywar na boczku wędzonym na zimno i kiełbasie majerankowej oraz kilku suszonych podgrzybkach. Niezabielane.

@chwastyodkuchni ale pysznie wyglada!

Ma jakas nazwe, czy to zupa typu co bylo w lodowce?

@3t3r Ogólnie to żurek, moja wersja.

@chwastyodkuchni tak wlasnie myslalem

Dziadek zawsze robil taki, ze lyzka stala

Biednemu na diecie takie cuda pokazywać… ZAZDROSZCZĘ! Żurek jest królem zup jak szczupak królem jezior!

Ale dobrze wygląda, zjadłby.

Zaloguj się aby komentować