#gotujzhejto #sushi #jedzenie #gotowanie #zrobiłamsushibomisiękluskiznudziły
Panie jak na pierwsza rolke to sztosik to wyglada, smacznego !
Ps. Ryż troche przeciągnięty 😃
@mBank Poznać po zdjęciu, że ryż się za długo gotował, no, no, jestem pod wrażeniem.
Tzn żeby krócej do gotować?
@DobraKluska
Tak, ryż musi być jakby to powiedzieć w pół aldente, zalewając go zalewa i mieszając ryż te zalewę wypije pozostając nadal w strukturze dość zbity, kiedy go przeciągniesz chłonie wszystko i bedzie parkowały, tyle co widzę a dość mało widzę ale uwazam ze był przeciągnięty o jakieś 3-4minuty, choc mogę sie mylić
@Jim_Morrison
Ehhhh, popracował byś troche z debilami którzy w dzien wolny wysyłali Ci zdjęcia czy coś co zrobili nadaje sie to byś zrozumiał 😂
Elegancko 😎
@DobraKluska Masz talent w robieniu sushi.
Rób je częściej.
Będąc calkowicie poważnym jak na pierwsza rolke brałbym go na suszaka w ciemno 😃
@DobraKluska Gratulacje. Pamiętam gdy sam po raz pierwszy nauczyłem się zwijać, żarliśmy sushi jak popieprzeni przez kilka lat, aż nam obrzydły.
@DobraKluska jak długo je trzymasz później w mikrofalówce?
@radidadi wystarczy 10 sekund moc 500w
@radidadi lepiej blanszować we wrzątku przez 30 sekund
@DobraKluska Robiłem jakiś czas temu kombinowane, keto "sushi" gdzie ryż zastąpiłem omletem i nie był to szczyt ale tez byłem z siebie dumny i nawet to smaczne było. Kilka chwil i fajna przekąska gotowa.
Rewelka, co do ryżu to po płukaniu zostaw na 15-20min w wodzie i dopiero po tym gotuj. Bawiłem się też kilka razy, to wbrew pozorom prościzna, wystarczy poznać podstawy.
@EmPfLiX od kilku lat nie udało mi się przebić opony Continental, a małpek jebnietych o DDR jest sporo.
Co do plywania to zbyt gęsty ośrodek żeby braki w technice nadrabiać siłowo ale też chyba najmniej da się w triathlonie na nim stracić? No ale gdybyś szukał techniki to ja się posiłkuję jutjubkami i te konkretne polecam: Skills'n'talents, effortless swimming, fares ksebati
Edit: o kurwa, jak ja niby odpowiedziałem w innym wątku?
@wonsz co do kurwy xD
Odpowiedział do mojego wpisu w twoim @wombatDaiquiri xd
@EmPfLiX Ty też dobry wariat jesteś bo to nie jest mój wpis xD
@wombatDaiquiri odpowiadalem koledze @EmPfLiX w innym wątku, coś musiałem popierdolić.
A w temacie @DobraKluska - pierwsza ładna rolka cieszy strasznie, a później jest tylko lepiej. Do tego samemu jak robisz to jest pole do popisu jak np. polskie suszi z majonezem, kabanosem i ogórkami kiszonymi/małosolnymi XD
@wonsz
polskie suszi z majonezem, kabanosem i ogórkami kiszonymi/małosolnymi
I Ty to w ryż i nori zawijasz jeszcze?
@wombatDaiquiri spróbowałem raz, było nawet całkiem całkiem, raczej nie powtórzę ale chodzi o to że samemu to możesz cuda robić, oni tego nawet nie sprawdzają xd
@wonsz
oni tego nawet nie sprawdzają
Tak długo zastanawiałeś się czy możesz, że nie przystanąłeś aby pomyśleć czy powinieneś. Bardzo fajny styl życia
@EmPfLiX dobre mi się dwa ananasy trafiły w losowym zakątku internetu
To zbyt kreatywny level jak na razie. Ale może kiedyś... .😂
@DobraKluska dobrze jest
Jak udalo Ci się tak równo pokroic? Ja mam straszny problem z klejeniem się ryzu do noza, nawet jak używam czystego.
@LordNargogh używaj mokrego
@LordNargogh ja mam taki nóż z dziurkami
Noz moczysz przed krojeniem, kroisz w sposób pewny i zdecydowany zazwyczaj do siebie i lekko do przodu ruchem ręka, musi być ostry żeby wyczuć jak to idzie.
Ps. Fajny nakiri, miałem podobny 🤗
Zaloguj się aby komentować