Komentarze (18)

@kopytakonia zjadłem przedtem jedną i na razie wystarczy.

@starebabyjebacpradem z twojego opisu wynika, że jak na moj gust to nie było zbyt smaczne. Raczej wolę slodkie jabłka i "miekkie". Nie za twarde nie za miękkie.

Ale jeśli Ci smakowało to cieszę się

@starebabyjebacpradem Daj mi człowieku to jabłko.


Złotą renetę bez problemu przechowasz przez całą zimę. Nadaje się praktycznie do wszystkiego, a jabłeczniki to są pierwsza klasa.

@Mr.Mars spróbuj kiedyś Pepiny Linneusza też dobre na placki, z czasem będę miał ich więcej

183bb07e-1187-4fb1-a864-7445e0c2d247
5af214bd-7c71-4e87-a3b5-502bdbaad80f
93c541db-5d02-42e0-9265-ad578b4e9b4b

@starebabyjebacpradem Czy masz też szarą renetę?

@Mr.Mars mam szarą renete francuską i renete Kulona. Praktycznie nie do rozróżnienia. Różnią się kwiatami na wiosnę i kolorem miąższu. Na filmie 24:29 https://youtu.be/jcuL-P1tAj4?si=myTG8oPbS-BDmZKe

Tylko antonówki, jestem patriotą.

@starebabyjebacpradem


"....Po zostawieniu jej na chwilę miąższ szybko brązowieje...."


https://www.britannica.com/story/why-do-sliced-apples-turn-brown




W pierwszej chwili pomyślałem o Wit. C (Nie wiem dlaczego), więc sprawdziłem ocb

Dla mnie to zawsze boskop ;)

Zaloguj się aby komentować