#stareodmiany #rosliny #ciekawostki #ogrodnictwo #ogrod
Smacznego
@kopytakonia zjadłem przedtem jedną i na razie wystarczy.
@starebabyjebacpradem z twojego opisu wynika, że jak na moj gust to nie było zbyt smaczne. Raczej wolę slodkie jabłka i "miekkie". Nie za twarde nie za miękkie.
Ale jeśli Ci smakowało to cieszę się
@starebabyjebacpradem Daj mi człowieku to jabłko.
Złotą renetę bez problemu przechowasz przez całą zimę. Nadaje się praktycznie do wszystkiego, a jabłeczniki to są pierwsza klasa.
@Mr.Mars spróbuj kiedyś Pepiny Linneusza też dobre na placki, z czasem będę miał ich więcej
@starebabyjebacpradem Czy masz też szarą renetę?
@Mr.Mars dostałem też zrazy gołąbka natazjusza który jak podają źródła ma posmak migdałów https://niepodlewam.pl/jablon-golabek-natuzjusza-uprawa-odpornosc-zapylacze/
@Mr.Mars mam szarą renete francuską i renete Kulona. Praktycznie nie do rozróżnienia. Różnią się kwiatami na wiosnę i kolorem miąższu. Na filmie 24:29 https://youtu.be/jcuL-P1tAj4?si=myTG8oPbS-BDmZKe
@starebabyjebacpradem dej!
Tylko antonówki, jestem patriotą.
@wiatraczeg tyle że antonówka jest z Rosji
@starebabyjebacpradem ma pan dowód?
@starebabyjebacpradem
W takim razie nie pozostaje nam nic innego jak zaorać Rosję i powiedzieć, że to nasza odmiana. Papierówki też lubię, jonagold ujdą.
@starebabyjebacpradem
"....Po zostawieniu jej na chwilę miąższ szybko brązowieje...."
https://www.britannica.com/story/why-do-sliced-apples-turn-brown
W pierwszej chwili pomyślałem o Wit. C (Nie wiem dlaczego), więc sprawdziłem ocb
Dla mnie to zawsze boskop ;)
@podzielny boskop to inna odmiana
Zaloguj się aby komentować