www.topsecretrecipes.com
Tam znajdziecie wiele receptur znanych brandów, ja znalazłem recepturę mi. na Mc wrapa, którego dzisiaj postanowiłem zrobić. Chociaż mój uległ drobnej ewolucji przez lata. Kurczaka zastąpiłem kotlecikami sojowymi, które personalnie mi bardziej smakują i są w pełni Vege nie to co wersja w Mc Donalds. Też nie można zapomnieć o ich sygnaturowym sosie.
Dla mnie jest to nowy wymiar Mc Donalds, który myślę każdy fan powinien spróbować. Na pewno jest ciut zdrowiej, świeżej i lepiej smakuje.
Jeśli spodobała wam się stronka, dajcie pioruna żeby inni też mogli ją odkryć i przetestować.
#gotowanie / #ciekawostki / #weganizm
@DeadRabbit Eee teraz przeglądam i mam za przepisy 79 centów płacić?
@Zielonypomidor Dawno mnie tam nie było, kiedyś były darmowe. Chociaż dalej jest dużo za darmo. Jednorazowo jest 79centów, 12 zł za 8 przepisów miesięcznie, które masz na zawsze. Myślę, że to w pełni warte tego.
@DeadRabbit podaj przepis coby nie bulić za dostęp na jednego wrapa :)
lol, kto to widzioł, płacić za coś z internetuw, jeszcze chłop co ino woncho dania z sieciuwek i pisze przepisy, reee
@Shivaa A może byś tak wszedł na stronę, sprawdzić i przekonać się, że przepis na Mc Wrap jest darmowy akurat
@DeadRabbit a to sorry i dzięki za linka 😄
@mike-litoris Akurat ten przepis jest darmowy.
@DeadRabbit polecam jeszcze kanał Ethana Chlebowskiego, bardzo ciekawy kanał kulinarny, no i koleś ma polskie korzenie: https://youtu.be/eQVYIJFlBG0
@madhouze Co interesujące, Ethan kompletnie nic nie wie na temat polskiej kuchni i nie udało mu się nigdy zrobić polskiego dania prawidłowo( ͡° ͜ʖ ͡°).
@nielizlyzki super, ale jak to się ma do tematu?
@madhouze Dokładnie tak samo, jak Twój wpis, tylko ja akurat zaznaczyłem, że to ciekawostka. Czy jeszcze jakoś mogę pomóc?
@DeadRabbit No cóż, jakoś nie widzę przewagi tych przepisów nad tymi które pochodzą z lepszych stron lub kanałów na YT.
Trzeba też pamiętać, że te przepisy są bardzo ogólnikowe i osiągnięcie pożądanego smaku będzie wymagało wielu podejść.
Już same French dressingi mogą bardzo różnić się smakowo, a gość zamiast podać proporcje pozostawił je dla siebie.
Jeżeli facet w przepisie na "McDonalds Burger" wymienia w składnikach gotową bułkę hamburgerową, to czy faktycznie jest sens płacić za takie przepisy? Skoro proponuje po prostu "bound beef" to znaczy że fragment wołowiny nie ma znaczenia?
Słabo to wygląda w odniesieniu do lepszych blogerów i vlogerów, którzy robią to wszystko znacznie lepiej.
Wystarczy włączyć sobie Joshua Weissmana, który ma świetną serię poświęconą odwzorowywaniu dań z fastfoodów.
Z polskich kanałów IMO wyróżnia się Foxx Gotuje - u niego widać zainteresowanie tematem, czasami robi nawet kilka podejść i prób aby przedstawić różne podejścia do danej potrawy i przetestować różne receptury na składniki potraw.
Reasumując, nie sądzę żeby warto było płacić za to całe topsecretrecipes.
Są lepsi od niego i to za darmo.
@DeadRabbit jak zrobisz tego mcWrapa, to napisz jak smakuje.
@nielizlyzki Ethan, dokładnie jak wspomniany w poście autor, ma podobny content i tak samo odtwarza jedzenie z popularnych sieci. Więc więcej ma to wspólnego, niż twoj spam.
@madhouze Jedyne, co mogę w takiej sytuacji zaproponować, to żebyś spróbował się nie zesrać¯\_(ツ)_/¯.
@nielizlyzki szkoda, że tobie się nie udało, ale życzę przyszłych sukcesów.
@madhouze Prujesz się o neutralny komentarz drugi dzień, zastanów się nad sobą.
@paramyksowiroza Zawsze możesz zrobić oryginalną bułkę z maca z chyba 17 składnikami chemicznymi z czego jeden też między innymi jest dodawany do kleju (link z załącznika składniki z big mac). Powodzenia. Celem zrobienie jest czegoś do smakuje jak Mc Donalds bez składników, które będa zalegać w Twoim organiźmie 30 lat jak umrzesz.
@LovelyPL Nie czytałeś posta.
@DeadRabbit Oczywiście, że czytałem - dlatego pytam, kiedy zrobisz mcWrapa. Zamieniłeś główny składnik na coś zupełnie innego, więc to, co zrobiłeś nie jest mcWrapem, tylko czymś zupełnie innym.
To tak jakby ktoś zamienił w hamburgerze z Maca zamienił wołowinę na kabaczka i twierdził, że to nadal to samo.
@LovelyPL Jak cytuję (obrazek w załączniku). Robię go od lat, ten przepis. Jest pyszny warto wypróbować oryginalny. Też warto eksperymentować i dopasowywać pod swoje upodobania.
@DeadRabbit
Celem zrobienie jest czegoś do smakuje jak Mc Donalds bez składników, które będa zalegać w Twoim organiźmie 30 lat jak umrzesz.
I Twoim zdaniem gość osiągnął ten cel?
Raczej nie osiągnął, bo przecież nie kupuje bułek w McDonalds, no nie?
Grafika którą wstawiłeś nie ma najmniejszego sensu, bo ani nie zawiera wszystkich składników BigMaca, ani nie koncentruje się na tej "całej okropnej chemii" w tym paskudztwie. Nie rozumiem zatem po co ją wstawiłeś...
Zresztą przesłanie mojego komentarza było bardzo proste - są w necie znacznie lepsi twórcy i udostępniają przepisy za free.
@paramyksowiroza K
Zaloguj się aby komentować