Kurwa, znowu bujanie się że zjebanymi przepisami z neta. Dałam wody zgodnie z instrukcją, że do jasnej mąki żytniej 68-70% hydratacji. To ma być takie gęste że mogłabym z tego garnek ulepić i wypiec, czy ciut rzadsze?
#365chlebowgazelki
bccde259-276a-47d1-8721-0a404bdfce9a
megawonsz9

@GazelkaFarelka Żytnie mąki takie są. Daj więcej wody, mogłeś po prostu trafić mega suchy worek.

Za suchy żytni 100% słabo trzyma gazy, (za mokry też xD)

grzyp-prawdziwek

@GazelkaFarelka robisz chleb, chromowaną łyżką i w chromowanej misce i przy pakżdym ruchu ścierasz atomy rakotwórczego chromu i pakujesz swoim dzieciom do ciała xD W pytę, masz tytuł matki lub ojca roku. Na poziomie atomowym w tym chlebku są atomy chromu, które są rakotwórcze. Zaufaj choć raz fizykowi i galwanizerowi.

grzyp-prawdziwek

@GazelkaFarelka masz popatrz se a ty wpychasz swoim dzieciom rakotwórcze badziewie do żołądków. Oczywiście do tego klasyczna pałka drewniana do ucierania ciasta.

a244c42d-a186-4a01-ac58-40e60a79d145
4e432480-9bf1-4272-88ad-901cb52c30da
atos

@grzyp-prawdziwek To jest chromowanie? No raczej zwykła nierdzewka.

marianpilka

@grzyp-prawdziwek jakikolwiek dowod na te tezy? sugerujesz, ze przemysl miskowy jawnie i na wielka skale truje ludzkosc?

rakokuc

@GazelkaFarelka to zależy czy efektem końcowym ma być garnek czy chleb żytni ( ͡° ͜ʖ ͡°)

GazelkaFarelka

@grzyp-prawdziwek Obiad też mamy drewnianymi łyżkami jeść?

GazelkaFarelka

@grzyp-prawdziwek Poza tym to jest polerowana stal nierdzewna a nie chromowane. Wszędzie kupisz takie miski i są atestowane dopuszczone do konktaktu z żywnością.

GazelkaFarelka

@megawonsz9 Już za późno, ciasto rośnie w formie, nie będę tego wyciągać teraz, już trudno. Czyli rozumiem, że takie jest zdecydowanie za gęste i podbić do 75% hydratację jednak na tej mące?

grzyp-prawdziwek

@GazelkaFarelka życz smacznego dzieciom i pamiętaj w głowie że jesteś odpowiedzialna za ich raka w przyszłości. Of course obiad jeść drewnianymi, lub że złota, srebra sztućcami. Jak nie wierzysz to zapytaj znajomego od fizyki co wchłaniasz do ciała jedząc gównosztućcami.

grzyp-prawdziwek

@GazelkaFarelka trochę dopisałem wyżej ale jest udowodnione naukowo [fakt]. Wpierdzielanie srebrną zastawą robi błękitną krew. Teraz dam Ci zagwozdkę, czemu w najbogatszych krajach są używane drewniane sztućce?

GazelkaFarelka

@grzyp-prawdziwek To jest nierdzewka baranie. Zwykła łyżka z IKEI. Miska jakich miliony certyfikowanych do kontaktu z żywnością i używanych w gastronomii. Rozumiem, że jak jesz w restauracji to przynosisz ze sobą drewnianą łyżkę w bucie?


Srebrnymi sztućcami miałabym mieszać ciasto, nie wspominając że mnie na nie w ogóle nie stać

HolenderskiWafel

@grzyp-prawdziwek jedzenie chromowanymi sztućcami pomaga uodpornić się na metale ciężkie od najmłodszych lat. Ja zawsze jadłem chromowanymi, dzięki czemu teraz mogę bez obaw jeść kadm i ołów

kon-jakub

@grzyp-prawdziwek ło kurwa, w którym bogatym kraju się je drewnianymi sztućami?

Zaloguj się aby komentować