Wołam @macgajster dla którego ten kontent powstał.
#jedzenie #kapusniak
@DonRzoncy a jad kiełbasiany?xd
@kkEE E, nie była spuchnięta pucha nic a nic. Sporo z tego czasu też przestała w lodówce- stąd lekki nalot rdzy. Luzik.
Przeważnie takie produkty testuje się w komorach klimatycznych i jakiś wytycznych przeciętnych warunków trzymania. Jak trzymasz coś w optymalnych warunkach to zapewne wytrzyma dłużej.
Ten dziwny posmak może oznaczać, że już mogło wejść jedzenie w reakcję z pojemnikiem. Nie oznacza, że umrzesz czy zachorujesz. No ale żaden producent tego ryzyka nie chce brać na siebie.
@ChrissXRezner Mam pełną świadomość co zeżarłem, do nikogo pretensji mieć nie będę
@DonRzoncy czy był dobry, to się okaże jutro
@lexico Objawy gastryczne, czy myślisz, że może być gorzej? xD
@DonRzoncy po prostu przywitaj się jutro z nami
@DonRzoncy eh, zapasy z pierwszej paniki w pandemi covid19, skąd ja to znam 🙂
@PlatynowyBazant20 To pucha sprzed tego szaleństwa jeszcze- jak dobrze pamiętam
@DonRzoncy na sosie sojowym jest ze zużyć 1miesiac od otwarcia, a mi schodzi zawsze 1,5 roku. Najdłużej miałem gołąbki w liściach winogron z jakiegoś tygodnia greckiego w biedronce, zapodziały się w spiżarni po 8 latach od końca terminu nie ryzykowałem i poszło do kosza
@PlatynowyBazant20 I tak trza żyć. Póki dobre to po co wywalać. Rzeczy z puszek no to przejdą puchą, ale jakieś w szkle to mogą stać sporo.
Gołąbki trza było chociaż otworzyć i dotknąć jęzorem xD Ja bym próbował xD
@DonRzoncy
Jak kiedyś trafisz na piwo blisko terminu, a wiesz, że w najbliższym czasie nie wypijesz - bierz śmiało. Z reguły te daty przydatności są o kilka miesięcy zawyżane. Jak trzymasz w ciemności i nie przegrzewasz, spokojnie się nie zepsuje. A nawet jak się zepsuje, to najwyżej Cię przeczyści, ale cierpieć nie będziesz :P
@Jarem
@DonRzoncy
Smak może być gorszy, ale chorować nie będziesz :P.
Ciekawostka, w puszce smak się nie zmieni nawet do roku po terminie xD
@Jarem A to poczekam jeszcze trochę x)
@DonRzoncy kurde nie dziwię się że nie pijesz tego już tyle czasu ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@Jarem ciekawostka pewno dobrze znana, ale im piwo świeższe tym lepsze! No może poza wyjątkami co dojrzewają w butelkach, ale też musi być odpowiedni czas dojrzewania
Jakby kto pytał to żyję, nie było efektów gastrycznych, toksycznych, ani halucynogennych (niestety). Tylko normalne kapuściane wzmożone wydalanie gazów. Polecam.
Zaloguj się aby komentować