pierwszy raz w zyciu bede piekl sernik na swieta- jakie maslo do tego polecacie?
W lodoce mam takie 3
inb4- nie wiem czy beda rodzynki
#gotowanie #gotowanietomojapasja #sernik #pytaniedoeksperta
lol, jeden pies
@jajkosadzone daj trochę tego trochę tego
@jajkosadzone masło - jedna owca, nie ma różnicy. Natomiast ważne jaki twaróg dasz, bo spora część twarogów w wiaderkach nadaje się średnio
@bojowonastawionaowca Potwierdzam. Z Piątnicy się nadaje ale ciężko znaleźć. Wychodzi dobry wiedeński.
@bojowonastawionaowca
Taki mam
@jajkosadzone pokaz skład ;)
@jajkosadzone spróbuj czy smakuje jak twaróg czy jak serek śmietankowy do kanapek. Jeśli jak twaróg to najpewniej będziesz musiał odsączyć sporo serwatki. Na przyszłość polecam ten artykuł - jeszcze mnie nie zawiódł przy wyborze dobrego twarogu, a korzystałem z trzech z oceną 10 ;) https://mojewypieki.com/post/twarogi-i-serki-w-wiaderkach-pomagamy-wybrac
ooo panie, artykul z 2015 roku.
Pewnie formulacje, sklad i inne zmienione z tysiąc razy
Do sernika tylko i wyłącznie twaróg w kostce z Piątnicy zmielony co najmniej 3 razy (miele przez prasę do ziemniaków xD)
@bojowonastawionaowca wow, kradnę
@jajkosadzone wszędzie masz podane składy poszczególnych serników i możesz się na nich wzorować przy zakupie. Ja jak powiedziałem skorzystałem z 3 z nich z oceną 10 i serniki wyszły świetne
@bojowonastawionaowca
I jest z Wielunia "Mój ulubiony". Kiedyś luba przed świętami chciała zrobić sernik i takie wiaderko pół kilowe kupiła. Chciałem sprawdzić jak smakuje i skończyło się na tym że jechałem do sklepu po kolejny.
Niczego nie żałuję.
@szponovic absolutnie się zgadzam, jeden z twarogów, których używam do serników
@jajkosadzone wsio rawno.
A ja niedawno wyjąłem z pieca swój dla córy do szkoly - 5 jajek ubitych ze szklanką cukru, 1kg sera z wiaderka i dwa budynie waniliowe, 70 minut w 150 stopniach mokrego termoobiegu i zostawić w piekarniku do wystygnięcia. Masło w moim przypadku jest opcjonalne, co kto lubi.
A z dobrych serków to MOJ ULUBIONY jest spoko, ja natomiast robiłem z lidlowego 6%, który jest dość płynny, czytaj: w ocenie wielu chujowy, stąd drugi budyń w składzie.
@jajkosadzone Zwróć tylko uwagę na gramaturę. Milsani chyba jest produkcji niemieckiej i tam jest klasyczne 250g
@galencjusz
Wszystkie sa 200 gramow.
Milsani ma tez inne maslo o gramaturze ćwierć kilo.
Zaloguj się aby komentować