Komentarze (17)

@deafone ewentualnie wtedy gdy zastanawiasz się czy jedna 36% czy w to miejsce dwie 18%

@moll dawaj creme fraiche, nie będziemy w jakieś śmietany się bawić. Xd

@AdelbertVonBimberstein a robiłam! fajna baza pod sos czosnkowy

@deafone U mnie gotowanie to serjus biznes, więc mnie moja różowa częściej pyta o rodzaj śmietany jak coś gotujemy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No bez jaj, przecież w każdym przepisie jest podane ile procent xd

@MementoMori zapominasz o takim przypadku: kobita chce coś ugotować i wysyła chłopa do sklepu mówiąc: kup śmietanę. Cały przepis drukujesz i ze sobą zabierasz?


Albo jedziesz zrobić większe zakupy np na 2-3 tygodnie, masz listę produktów, żeby kupić tylko co trzeba i tak też tylko naturalne: śmietana. I co teraz?

@damw nie mam takich problemów bo sam gotuje i robię zakupy.

@MementoMori no i elegancko, i tak trzymać, ale ja podawałem przypadki, gdzie sytuacja z mema jest prawdziwa. Ty w tym przypadku nie uczestniczysz

JA nie mam problemu z takimi sprawami gorzj jak musze iść z matką na zakupy ja pier.. siedzieć 3-4h w sklepie bez kitu dlatego zawsze mówie jak będziesz przy kasie to dzwoń i podjadę bo nie mam zamiaru tam cały dzień siedzieć

Ale serio, @moll to robi jakąś różnicę którą się da?

@pszemek oczywiście że tak. Każda ma inną zawartość tłuszczu, od niego te oznaczenia, inna konsystencja i nieco inaczej się zachowują w obróbce - reakcja na podgrzewanie czy możliwość ubicia... w dodatku wszystko niby śmietana, a tak naprawdę to masz śmietany i śmietanki.

@moll no dobra, ale to różnica śmietana/śmietanka, ale jak mam śmietany 8/12, i dodaje je do zupy, to laik będzie w stanie ogarnąć, że brakuje 3% tłuszczu? XD

@pszemek aż tak to raczej nie xD

@pszemek ale przy śmietankach 30/36, jeśli robisz krem, to już odczujesz różnicę w konsystencji

Jak idę z prokuratorem to 12, a jak sam to tylko 18

Coś mi się średnio aktualne wydaje, dzisiaj sporo bab słabo gotuje a chłopy z musu sobie robią żarcie

Zaloguj się aby komentować