#gotowanie #gotujzhejto

Jeśli robicie kotlety schabowe z wieprza lub z kury, to spróbujcie obtoczyć je dwa razy: jajo, bułka, i znów jajo, bułka. Podziękujecie później.
def

A to ktos obtacza tylko raz?

s_____

@def Wydawało by się, że oczywistym jest obtaczać dwa razy, ale wiele osób tego nie wie.

paramyksowiroza

@def Ja też obtaczam tylko raz. Rybę z kolei wolę zrobić w panierce z samej mąki.

Nie rozumiem, dlaczego ludzie lubią grube panierki. Tłuste to, niesmaczne...

mBank

Kotlety schabowe z kury ?

A wieprzowe skrzydełka jak zrobić ?

def

@mBank nalezy zaczac od nauki inzynierii genetycznej

mBank

Uparty to i goleń z dorsza załatwi

s_____

@mBank Mięso, to mięso, nie ma co dorabiać do tego ideologii.

Gepard_z_Libii

@s_____ 

Ja tak zawsze robię.

W sumie dawno już schaboszczaka nie jadłem

AdelbertVonBimberstein

@Gepard_z_Libii przy dzieciach to masz złote trio: rosół, schabowe z sosikiem i ziemniaczkami (albo tłuszczyk zamiast sosu) i paluszki rybne z frytkami. I tak na zmianę. Boże ratuj.

Gepard_z_Libii

@AdelbertVonBimberstein No i narobił mi smaka

s_____

@AdelbertVonBimberstein spaghetti, wszyscy lubią spaghetti.

sierzant_armii_12_malp

@AdelbertVonBimberstein Dlaczego wymyślacie jakieś sosiki, zamiast ugotować normalny sos?

AdelbertVonBimberstein

@s_____ dla moich dzieci spaghetti to ugotowany makaron posypany cukrem... Nie uważam tego za pełnowartościowy obiad.

AdelbertVonBimberstein

@sierzant_armii_12_malp mała porcja: sosik

Normalna porcja: sos

xD

sierzant_armii_12_malp

@AdelbertVonBimberstein Eeee… serio? Ja tam zawsze jem sos, nawet jeśli to mała porcja

paramyksowiroza

@s_____ Trick z podrzędnych barów mlecznych, aby ludzie się nażarli panierką zamiast mięsem.

Ja tam wolę, gdy mięso jest grubsze od tej nasączonej tłuszczem buły.

Zaloguj się aby komentować