Dzisiaj w filiżance Yunnan Black (Bio) z prowincji Simao, zebrana wiosną 2022 roku.
Liście: czarne i złote.
Napar: piękny bursztynowy kolor.
Smak: drzewny, jakby czekoladowy z ciągnącym się posmakiem tanin.
Parzenie: 2 razy (2 minuty, 3 minuty), woda ok. 96 stopni. Gliniany dzbanek zisha. W ciągu dnia na pewno będzie jeszcze parzona z 2 dodatkowe razy.
Lubie te herbatę przełamać zawsze czymś słodkim, dlatego dziś na śniadanie były cynamonowo-dyniowe bułeczki drożdżowe.
#herbata #sniadanie
![69f566b4-1ae6-4c30-9687-7df68abfe24b](https://cdn.hejto.pl/uploads/posts/images/1200x900/bac5d552f572c80ba2825c34c03c906b.jpg)
![0bbf5e5f-3e9b-49d4-8068-004e395be657](https://cdn.hejto.pl/uploads/posts/images/250x250/faa131a4566922585f91820facbb7523.jpg)
![405b8faa-eb42-46c0-a1f9-61c1dff8871b](https://cdn.hejto.pl/uploads/posts/images/250x250/01ea855831863c666728b5b88b8a07ca.jpg)
![a6a87682-4dd8-4d19-9e52-7a09118d1af4](https://cdn.hejto.pl/uploads/posts/images/250x250/8b94c3f077fc8d8baefb9dd252b1d227.jpg)