https://www.przepisnikmoniki.pl/2023/06/twarog-na-kanapki.html
#jedzenie #gotowanie #mollgotuje
@moll "ktoś w ogóle jeszcze jada podwieczorki"
Nie dość, że podwieczorki to jeszcze jestem pasjonatem podkurków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Mortadelajestkluczem podkurkami poczułam się zagięta, ja znam tylko dziesiątki
@moll Zawsze tłumaczę sobie, że to nie nocne obżarstwo tylko kultywowanie tradycji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Mortadelajestkluczem a kultywowanie tradycji jest ważne xD
@moll brzmi prawie tak prosto jak zrobienie budyniu. To drugie jednak nigdy mi nie wychodzi
@tyci_koks jeśli sprawę ułatwia brak podgrzewania mleka, to powinnaś dać radę xD pochwal się wynikiem zmagań kobiety z twarogiem
@moll dam znać na pewno
@moll Ja się tylko dowalę, gdzie rzodkiewka z ogródka!
@Pan_Czerwony_Pomidor nie mam w tym roku
@moll Nic straconego rzodkiewka Viola nawet latem można siać. Grunt to podlewać.
@Pan_Czerwony_Pomidor może jeszcze przed weekendem coś powysiewam, dopiero mam grządkę jako-tako ogarniętą, wcześniej nie bardzo mogłam siać - było powiększanie skrzyni i dosypywanie ziemi
@moll
(ktoś w ogóle jeszcze jada podwieczorki?)
To pewnie trzykąski też nie znasz.
Raz, dwa, trzy i zjedzone.
@Mr.Mars xD dobre! Muszę zapamiętać
@moll ja nie sądziłem, że na takie rzeczy są przepisy
@CzosnkowySmok a jednak xD
@CzosnkowySmok To trochę jak kiedyś znajomy w pracy się pochwalił, że super przepis na sałatkę ostatnio poznał. Pomidor pokrojony na plasterki, przełożony mozzarellą, skropiony oliwą i doprawiony solą i pieprzem.
Przepis. Na. Sałatkę.
@lukmar w sumie racja, dobry przepis
Tak sobie myślę, że przepis na ziemniaki z masłem, koperkiem i kefirem tez powinien być. Przecież to wspaniałe danie.
@lukmar caprese to się nazywa. Bardzo smaczne
@CzosnkowySmok nabijaj się dalej. Kiedyś też myślałam, że takie przepisy nie mają racji bytu, a potem do kuchni weszła moja siostra xD
@moll zgadzam się z obydwoma punktami, ale jednak nazywanie tego sałatką i to do tego wymagającą przepisu uważam za nieco na wyrost :DD
@lukmar raczej sałatka niż surówka, tak z definicji, bo "danie" byłoby w ogóle na wyrost. A że to przy okazji kuchnia włoska (z tego co kojarzę) to raczej fajnie, że ktoś robi z tego przepis. Często takie proste "przepisy" są najlepsze, jeśli chcesz totalne antytalencie kulinarne zachęcić do zrobienia czegoś więcej niż obłożenia wędliną kawałka chleba krojonego
@moll no tu też się zgadzam. Zresztą jeżeli chodzi o proste przepisy to sam nie bardzo mogę rzucać pierwszy kamieniami. Chyba nie zdarzyło mi się jeszcze w życiu ugotować jajka, bez sprawdzania procedury w internecie (głównie czasu).
A co do aktywizowania beztalenci, to wśród znajomych zauważyłem że nieźle się sprawuje ten zdemonizowany thermomix. Im mniej przepis wygląda jak przepis, a bardziej jak procedura, tym większa szansa że ktoś się pokusi na jego wykonanie. Jak najmniej gotowania w gotowaniu xd
@lukmar czyli jak u mojej siostry. Ona też nad tym pieje z zachwytu. Dla mnie szału nie ma, bo i bez tego gara sobie poradzę, a tam to chyba żadnego przepisu nie wykonałam w 100% zgodnie z procedurą, bo jak mi coś nie leży to na bieżąco zmieniam.
Poza tym ja na bloga staram się wrzucać rzeczy smaczne i w miarę proste do wykonania. Dobra kuchnia nie musi być na siłę oryginalna i czasochłonna. Albo wymagać dyplomu z gastronomii i zaplecza jak w restauracji
@moll a ja sie nie nabijam, serio proste przepisy są najlepsze. A jak ktoś nie zna ziemniaków z kefirem to taki przepis jak znalazł.
@CzosnkowySmok z kefirem nie jadłam, tak swoją drogą. Ale za to takie w mundurkach ze śmietaną i jajkiem sadzonym albo śledziem... Mniam!
Zaloguj się aby komentować