Bagiety już jado

Na rozczynie poolish wg Hamelmana
Niezbyt bagietkowe, ale podoba mi się miąsz, pierwszy raz mi taki wyszedł na drożdżach.

#365chlebowgazelki
b6ad7130-8c91-46bb-99ac-0addee5a6b42
1e5a179e-1c92-41df-972d-f940a9d02cd5
adbb78b4-642c-428a-8825-3fa95e585019
Curumo

"miąższ"

Wygląda zacnie. Smacznego.

l__p

@GazelkaFarelka książka nowa? Bo moja wygląda już jakby do miksera wpadła 🙈

GazelkaFarelka

@l__p tak, prezent na gwiazdkę

dru_gru

Ta książka to jedna z lepszych chlebowych lektur, kupiłem kiedyś przypadkiem w Lidlu xD

rakokuc

@GazelkaFarelka czyli im większe dziury w miąższu tym lepiej? Mi zawsze wychodzą minimalne, dużo bardziej jednolite niż te na twoim zdjęciu i wydawało mi się, że to jest ok, bo nic nie wycieknie z kanapki

GazelkaFarelka

@rakokuc kwestia gustu, mi się podobają takie większe dziury, bo trudniej je osiągnąć, więc jest wrażenie że wyszło coś "fancy"

jeśli chodzi o smak, to bez różnicy pewnie

Emitefil

@GazelkaFarelka który to przepis dokładnie?

GazelkaFarelka

@Emitefil Strona 92, dosłownie chyba pierwszy przepis. Zrobiłam z pół porcji "w domu", 2 bagietki.

Zaloguj się aby komentować