Na rozczynie poolish wg Hamelmana
Niezbyt bagietkowe, ale podoba mi się miąsz, pierwszy raz mi taki wyszedł na drożdżach.
#365chlebowgazelki
"miąższ"
Wygląda zacnie. Smacznego.
@GazelkaFarelka książka nowa? Bo moja wygląda już jakby do miksera wpadła 🙈
@l__p tak, prezent na gwiazdkę
Ta książka to jedna z lepszych chlebowych lektur, kupiłem kiedyś przypadkiem w Lidlu xD
@GazelkaFarelka czyli im większe dziury w miąższu tym lepiej? Mi zawsze wychodzą minimalne, dużo bardziej jednolite niż te na twoim zdjęciu i wydawało mi się, że to jest ok, bo nic nie wycieknie z kanapki
@rakokuc kwestia gustu, mi się podobają takie większe dziury, bo trudniej je osiągnąć, więc jest wrażenie że wyszło coś "fancy"
jeśli chodzi o smak, to bez różnicy pewnie
@GazelkaFarelka który to przepis dokładnie?
@Emitefil Strona 92, dosłownie chyba pierwszy przepis. Zrobiłam z pół porcji "w domu", 2 bagietki.
Vermont jest 10/10
Zaloguj się aby komentować