Było smaczne, z delikatną słodką glazurą ale mało pikantne. Następnym razem dodam świeże chili.
Generalnie 7/10 byłoby 8/10 jakby mi młody gitary nie zawracał i bym wziął nie przeciągnął o minutę za długo steka.
Ech, w sumie jakbym kilka lat temu szybciej wyciągnął o minutę to stek byłby teraz idealny. #pdk
#kuchnia #gotowanie #stek #heheszki #sweetchili
A jakby młodego w ogóle nie było to już pewnikiem 9/10
@Arlekin nie no nie przesadzajmy. Fajnie, że jest. Kiedyś nauczę go robić steki i będziemy sobie razem grillować.
@AdelbertVonBimberstein jakieś dziwne te frytki.
@rakokuc dietetyczne. Polane oczywiście dietetycznym masłem.
@rakokuc frytki szparagowe, nowy hit kulinarny
@AdelbertVonBimberstein no to całe szczęście, bo już myślałem, że próbujesz rozwalić czasoprzestrzeń, jedząc steka bez frytek (lub ew. ziemniaków w innej postaci).
@rakokuc wybuchło co? Proszę nie dramatyzować.
Skąd bierzesz mięsiwo? Chciałbym zacząć przygodę że stekami ale pojęcia nie mam gdzie kupić dobrej jakości mięso :/
@Fen ten akurat wjechał z Auchana za pół ceny. xD
Ale jak chcesz mega sprawdzone mięso, z dobrego ekologicznego źródła to polecam się odezwać do gościa ze zdjęcia.
@Fen tak jak op wspomniał, w Auchan można dostać niezłą wołowinę. Szukaj marki Tender Meat i zabierz worek pieniędzy, bo tanio nie będzie.
@AdelbertVonBimberstein dzięki bardzo aa kontakt
@rakokuc nie musi być tanio, jeżeli będzie dobrze. Muszę kiedyś ten Auchan obczaić.
Dzięki
Wczorajszy futer. Ser zapiekany z szynką i jakieś kawałki roślinnosci i sok cappy. Ani to dobre ani sobie nie pojadłem.i drogie
@AdelbertVonBimberstein A tu proszę państwa, konina krojona mieczem. Idziemy dalej.
@em-te jadłem końskie jądra raz totalnie na świeżo, jak przyjechał młody ogierek kiedyś do nas do stajni i przyszedł czas kastracji. Z jajecznicą jakby co.
@AdelbertVonBimberstein Adalbercie, ja cię proszę...
@em-te sam zacząłeś.
Nie marnuj świeżego chilli bo to nie ma sensu - jedyne co odda w marynacie to kapsaicyna a cała reszta pójdzie do kosza. Strata czasu (na krojenie tego chilli) i pieniędzy. Zamiast tego kup sobie paczuchę płatków chilli (np. Gochugaru) i dodawaj do marynaty żeby podbić ostrość. Świeże chilli zostaw do dań gdzie takie chrupkie kawałki pikantnej papryki będą miały sens.
@poprostumort a marynowane wędzone chipotle się też chyba nada? Bo mam mały zapas.
@AdelbertVonBimberstein Jak najbardziej, chipotle do marynat to akurat częsta sprawa w kuchni Tex-Mex. Tylko będziesz musiał je najpierw zblendować na gładko zamiast wrzucać w kawałkach.
O minutę? Toż to pół stosunku
@ZohanTSW prawie cały! Mówią o mnie speeeedy gooooonzaleeeezzzzz.
@AdelbertVonBimberstein jak można zjeść coś takiego w samotności i skrytości przed żoną!!! Następnym razem nie podzielę się z tobą herefordem, zjem sama całą krowę
@Jaskolka96 weź się najedz czekolady czy co tam, bo chyba ten czas się zbliża.
@AdelbertVonBimberstein nie mogę, liczę kalorie
Zaloguj się aby komentować