Antrykot i marynata z sosu sweet chili.
Było smaczne, z delikatną słodką glazurą ale mało pikantne. Następnym razem dodam świeże chili.
Generalnie 7/10 byłoby 8/10 jakby mi młody gitary nie zawracał i bym wziął nie przeciągnął o minutę za długo steka.

Ech, w sumie jakbym kilka lat temu szybciej wyciągnął o minutę to stek byłby teraz idealny. #pdk

#kuchnia #gotowanie #stek #heheszki #sweetchili
d5032b46-c285-4ac0-8bec-859df0c320c3
Arlekin

A jakby młodego w ogóle nie było to już pewnikiem 9/10

AdelbertVonBimberstein

@Arlekin nie no nie przesadzajmy. Fajnie, że jest. Kiedyś nauczę go robić steki i będziemy sobie razem grillować.

rakokuc

@AdelbertVonBimberstein jakieś dziwne te frytki.

AdelbertVonBimberstein

@rakokuc dietetyczne. Polane oczywiście dietetycznym masłem.

NiebieskiSzpadelNihilizmu

@rakokuc frytki szparagowe, nowy hit kulinarny

rakokuc

@AdelbertVonBimberstein no to całe szczęście, bo już myślałem, że próbujesz rozwalić czasoprzestrzeń, jedząc steka bez frytek (lub ew. ziemniaków w innej postaci).

AdelbertVonBimberstein

@rakokuc wybuchło co? Proszę nie dramatyzować.

Fen

Skąd bierzesz mięsiwo? Chciałbym zacząć przygodę że stekami ale pojęcia nie mam gdzie kupić dobrej jakości mięso :/

AdelbertVonBimberstein

@Fen ten akurat wjechał z Auchana za pół ceny. xD

Ale jak chcesz mega sprawdzone mięso, z dobrego ekologicznego źródła to polecam się odezwać do gościa ze zdjęcia.

46e490f7-d569-46dd-8337-2eb99339fc2e
rakokuc

@Fen tak jak op wspomniał, w Auchan można dostać niezłą wołowinę. Szukaj marki Tender Meat i zabierz worek pieniędzy, bo tanio nie będzie.

Fen

@AdelbertVonBimberstein dzięki bardzo aa kontakt

@rakokuc nie musi być tanio, jeżeli będzie dobrze. Muszę kiedyś ten Auchan obczaić.

Dzięki

SuperSzturmowiec

Wczorajszy futer. Ser zapiekany z szynką i jakieś kawałki roślinnosci i sok cappy. Ani to dobre ani sobie nie pojadłem.i drogie

f166ac61-7cb6-4f59-9543-55d116029320
em-te

@AdelbertVonBimberstein A tu proszę państwa, konina krojona mieczem. Idziemy dalej.

AdelbertVonBimberstein

@em-te jadłem końskie jądra raz totalnie na świeżo, jak przyjechał młody ogierek kiedyś do nas do stajni i przyszedł czas kastracji. Z jajecznicą jakby co.

em-te

@AdelbertVonBimberstein Adalbercie, ja cię proszę...

poprostumort

Nie marnuj świeżego chilli bo to nie ma sensu - jedyne co odda w marynacie to kapsaicyna a cała reszta pójdzie do kosza. Strata czasu (na krojenie tego chilli) i pieniędzy. Zamiast tego kup sobie paczuchę płatków chilli (np. Gochugaru) i dodawaj do marynaty żeby podbić ostrość. Świeże chilli zostaw do dań gdzie takie chrupkie kawałki pikantnej papryki będą miały sens.

AdelbertVonBimberstein

@poprostumort a marynowane wędzone chipotle się też chyba nada? Bo mam mały zapas.

poprostumort

@AdelbertVonBimberstein Jak najbardziej, chipotle do marynat to akurat częsta sprawa w kuchni Tex-Mex. Tylko będziesz musiał je najpierw zblendować na gładko zamiast wrzucać w kawałkach.

ZohanTSW

O minutę? Toż to pół stosunku

AdelbertVonBimberstein

@ZohanTSW prawie cały! Mówią o mnie speeeedy gooooonzaleeeezzzzz.

Jaskolka96

@AdelbertVonBimberstein jak można zjeść coś takiego w samotności i skrytości przed żoną!!! Następnym razem nie podzielę się z tobą herefordem, zjem sama całą krowę

AdelbertVonBimberstein

@Jaskolka96 weź się najedz czekolady czy co tam, bo chyba ten czas się zbliża.

Jaskolka96

@AdelbertVonBimberstein nie mogę, liczę kalorie

Zaloguj się aby komentować