@entropy_ ja czasem używam łyżki, jak muszę wybrać końcówkę pysznego majonezu ze słoika
@entropy_ na biednie :<
@entropy_ ja dużą łyżką, nawyk z pracy na kuchni. Szybciej, wygodniej a jak masełko zimne to paluch w łyżce lekko podgrzewa i śmiga jak ta lala
@Hi-cube smarowałeś paluchem na kuchni?
@VonTrupka paluchem kolegi tez. A na kuchni jak trzeba było zrobić kanapeczki na 1000 osób to takim sprzętem jak na fotce xD chleb rozłożony na długości 20 metrów i wydajność smarowania wynosiła około 3-4 metrów chleba na minutę xD
@Hi-cube fachowość pełną gęb...ręką (ง •̀ᴗ•́)ง
@VonTrupka to se ne vrati na szczęście, ale gotować dalej umiem xD
ja team majo, bo wiadomo, że nie tylko daje poślizg, ale też pyszny smak, masło to tylko do smarowania kanapek z dżemem (które jem raz na rok)
@def obrzydlistwo. Jak można pod smarowidło dawać smarowidło?
@jiim smaroawnie dżemem jest jak smarowanie paaztetem, można dać dodatkowe smarowidło
@def może jeszcze kurwa masło pod nutellę? Idź pan w chuj, masło jedynie pod stałe dodatki, nigdy pod coś do smarowania.
@jiim pod nutellę to nie, ale na nutellę można dać masło orzechowe i jest fajnie, a jak smarujesz miodem to też nic nie dajesz pod spód?
@jiim ja smaruje maslem pod nutelle xD
@def w ogóle nie smaruję xD
@moll Czyli nie jestem jedyny
@def Wiadomo, czasami zdarzają się wyjątki, np. nie wyobrażam sobie kanapki z dobrym boczkiem bez chrzanu dla profesjonalistów, ale na ogół dobrej jakości pieczywo wystarczy mi sam z siebie jako podkład.
@paramyksowiroza na Ciebie też patrzą jak na wariata? xD
@moll Nie, mieszkam sam. Ale na wszelki wypadek zasłaniam okna przed przygotowaniem kanapek.
@paramyksowiroza ale czasem do ludzi (chyba) wychodzisz i co wtedy?
@moll Wtedy nie jem kanapek, aby uniknąć ostracyzmu.
Ale tak zupełnie serio, to nie pamiętam ile lat minęło od czasu, gdy ostatni raz jadłem jakąś własną kanapkę poza domem.
Gdy jestem poza domem to raczej jestem na zakupach, ale ci idioci wcale nie sprawdzają po co kupuję pieczywo.
@paramyksowiroza i całe szczęście!
Za to mój mąż przeżył już tyle kulinarnych "szoków kulturowych" w moim wydaniu, że suche pieczywo pod kanapką to najmniejsze zmartwienie xD
@moll A próbował tych kurzych łapek w stylu dim-sum, co je kiedyś robiliśmy?
@paramyksowiroza nie, nawet ozory słabo chce ze mną jeść xD
@moll Moja eks też nie chciała nawet skosztować pysznych nereczek które przyrządziłem.
Jeszcze się czepiała, że cała chata śmierdzi jak szalet... Dziwna jakaś była.
@paramyksowiroza no dziwna, nereczki są pyszne
@moll No właśnie!
Delikatni ci ludzie teraz. Ani żołądka nie jedzą, ani nadziewanej otrzewnej, ani plecionki z jelit...
@paramyksowiroza na wątróbkę i serduszka namówisz chociaż
@moll Na serduszka łatwiej.
Niestety walka rodziców naszego pokolenia z neofobią żywieniową u dzieci zamknęła u wielu osób temat wątróbki gdzieś bardzo głęboko pod ziemią, za stalowymi drzwiami, który żadna siła nie otworzy.
@paramyksowiroza mam tak z zupą mleczną, fuj!
@moll No to oboje mieliśmy z tym ostatni kontakt jakieś ćwierć wieku temu
@paramyksowiroza i oby nigdy więcej xD
@moll Heh, właśnie mi się przypomniały dwie rzeczy.
Jedna jest taka, że kampanię "pij mleko, będziesz wielki" produkowała agencja w której pracowałem
A druga to taka, że miałem Ci wysłać zdjęcie które zrobiłem wczesną wiosną, ale to się tyczy zupełnie innego wątku, zawołam Cię
@paramyksowiroza oooo, no proszę!
Ok, to czekam xD
@moll Zawołane
sporo maślaków tutaj (´・ᴗ・ ` )
mimo wszystko trafił się jakiś margaryniarz ( ͠° ͟ʖ ͡°)
@VonTrupka No ja na przykład jestem takim margaryniatzem. Wolał bym smarować masłem, ale lekarka zabroniła bo za wysoki cholesterol
@wiatrodewsi aaa no względy zdrowotne rzucają światło pod innym kątem
niemniej jednak nawet ograniczone spożycie nie wchodzi w grę?
wolałbym mniej, niż stosowanie ersatzu :<
choć gdy zmieniałem podejście do żywienia aby zrzucić trochę sadła to po perturbacjach z próbami zamiany masła na coś innego, odpuściłem całkowicie spożywanie pieczywa xD
jakoś tak z rok do półtora utrzymałem ten stan
@VonTrupka Pewnie od czasu bym mógł, ale mam dobrą lekarkę, ufam jej wiedzy, jak powiedziała że odstawienie masła to -10 jednostek cholesterolu i w związku z tym mam smarować florą - to smaruję florą
Można się przyzwyczaić... A bez chlibka to bym nie mógł. Jak tu się bez chlibka najeść?
@SuperSzturmowiec I czym przełamujesz suchość pieczywa?
@def skipka chleba dobra pod kielicha
@def niczym. oczywsicie cos do picia zawsze mam i tyle
Sałatą
@def Gdzie smalec ?
@Trismagist to nie święta, żeby jeść produkty premium
@Trismagist Właśnie kurwa! @def
Niczym / serek topiony z szynką
@bartlomiej_rakowski akurat sobie takie kupiłem dzisiaj, więc ci wybaczam ale jednak masełko musi być pod spodem.
@def miłością, czyli majonezem
Niektórzy cisną jeszcze serki śmietankowe itp.
Pesto bazyliowe (Barilla z Lidla najlepsza, inne średnie) albo jakiś ajvar. A czasem nic. Żadnych margaryn i maseł (masł?). Majonez wtf?
@Atexor dzisiaj chciałem zrobić gukasz, a wyszło mi wiadro ajvaru
@Felonious_Gru taka ilość papryki, że zjadła inne składniki :D?
@Atexor pomidory 2kg, trochę cukru, z 50g papryki mielonej xd
mięsa nawet nie dodawałem bo bez sensu
@Felonious_Gru a sama papryka gdzie :P? Chyba że zamiast "50g" miało być "50kg" mielonej. Smacznego :3
@5tgbnhy6 kurczak
Ja chrzanem
@Pawelvk nowość
@def Hummus albo jakiś serek
@def hummus, oliwa
wszystkie odpowiedzi są poprawne - w zależności od dnia i humoru
@def Humus/pasta warzywna
@def ketchupem Chryste panie
@def szmyrkyjzą
@def optopedauem.
Masłem albo niczym
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Zaloguj się aby komentować