Filety z kurzych udek, marynowane w ostrej musztardzie, obtoczone maka i przyprawami. Pieczone w air fryer, 204 C, 20 minut.
Podane z sosem slodkie chilli, olejem sezamowym, sosem sojowym.
Moj tag dla zainteresowanych #nietylkomielonka
#gotujzhejto #gotowanie #jedzenie
Smacznego
@Nuszek Dziekuje
chyba pojadę sobie do kfc
@Mielonkazdzika oplaca się kupić olej sezamowy? Do czego i w jakich ilościach go używasz? Nie używałem i chyba nigdy nawet nie próbowałem jak taki smakuje.
Wczoraj przez godzinę myślałem nad czymś co mi zastąpi jajko przy panierowaniu kurczaka... Musztarda! Jak sprawdzone przepisy do air frye to chętnie poczytam. Ja głównie w nim przygotowuję wcześniej zamarynowane udka z kurczaka albo frytki. Za chwilę będę próbował z marynowanym wieprzowym mięsem, pokrojonym w paski, taki wieprzowy makaron;)
@Kureci_paratko czesto robie podudzia kurczaka z tego filmiku.
https://m.youtube.com/watch?v=B6p63sowFB0
Wychodza naprawde dobre.
A co do oleju sezamowego to uzywam go bardziej jak przyprawe, mala butelka wystarcza na dosc dlugo. Czesto dodaje go przed samym podaniem dania.
Zaloguj się aby komentować