Mąka w Mieście, Olkusz, Rynek
#jedzenie #foodporn
@Barcol słyszę Olkusz widzę emaliowane garnki <3 ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@Barcol lo sztos, dej nazwę lokalu może po drodze się odwiedzi
@A_I Mąka w Mieście, Olkusz, Rynek
@Barcol a nie załapałem że to nazwa XD
No i to jest super cena, zazdroszczę
@Barcol no i teraz do jakiegos Olkusza musze jechac ಠ_ಠ
@Barcol Piekli bazylię w piecu zamiast posypać nią pizzę po upieczeniu?
@Pan_Buk We Włoszech też nieraz widziałem jak tak robią.
@Barcol cena jak w Italii
@Barcol Najśmieszniejsze, że ona nawet nie jest tyle warta i zwyczajnie gdyby nie kosmiczne podatki, koszty pracy oraz inne obciążenia dla przedsiębiorców to mogłaby kosztować połowę tego. Ale cóż, taki mamy klimat. Smacznego.
@Jim_Morrison albo nie mogła, bo koszty produktów z zagranicy by byly kosmiczne. Vide jak wyglądają tanie pizze w USA vs. w restauracjach
@Jim_Morrison czyli co koniec końców chyba jest tyle warta :P? Skoro cena końcowa produktu musi uwzględniać koszty pracy i inne obciążenia dla pszedsiębiorców.
@Jim_Morrison Trochę się doczepię do tego "nie jest warta" bo imo to jest kwestia bardzo umowna i podatna na interpretacje, i jak dla mnie to jest w pełni warta tej ceny
A że jej produkcja kosztuje ułamek z tego, no cóż pewnie tak. Widziałeś pewnie sprzedawanie nad możem jednego ziemniaka na patyku za kilkanaście złotych. Jak ocenić jego wartość? Ludzie kupują.
Nie wiem ile podatków jest w pizzy, ile marży, ile kosztów, nie znam się na gastronomi, ale jak porównam ją do syfiastych pizz z okolicznych wiosek, za które wołają już nawet pół stówy, to ta jest zdecydowanie warta dwudziestu złotych
@Barcol no to trzeba się wybrać i spróbować
Zaloguj się aby komentować