https://kotaku.com/attack-on-titan-final-chapters-part-2-release-date-eren-1850830354
#anime #attackontitan
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Mam flashbacki z liceum, interpretowaliśmy ten film na polskim XD
Zaloguj się aby komentować
@koszotorobur
> Rok Linuksa Nadchodzi!
Już dawno był. Przespałeś.
———
Szczerze mówiąc - nie rozumiem, po co w 2023 roku jeszcze się męczyć z Windows. Zwłaszcza po tym, jak Microsoft zaczął szaleć z jego UI w swoim „Windows 8”.
@sierzant_armii_12_malp - po czym poznać użytkownika Linuksa?
Po niczym - sam Ci o tym powie
@koszotorobur nikt tu nie wspomniał, że ma Linuxa.
Ciekawe czy to faktycznie zadziała, czy ludzie nie będą się wkurzać na zbyt wolny internet.
Prędzej dam się ze skóry żywcem obedrzeć niż przeniosę się na Windowsa w chmurze. Poużywałem sobie przez rok O365 i podziękuję.
Zaloguj się aby komentować
@koszotorobur ten patent z pieczeniem na (tak jakby) głębokim tłuszczu w piekarniku na pewno działa?
Smażenie na nierozgrzanym tłuszczu zwykle powoduje, że panierka przyjmuje dużo oleju i niekoniecznie jest chrupka. A jak rozumiem, to tutaj kurczaka wkłada się do zimnego oleju i dopiero do piekarnika?
Taktyczny komentarz żeby ugotować później
@koszotorobur da radę zrobić z Tofu?
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
# Oczywiście warto używać modułów natywnie asynchronicznych od razu jeśli jest to możliwe: https://github.com/timofurrer/awesome-asyncio
import asyncio
import urllib.request
def get_page(url):
with urllib.request.urlopen(url) as f:
return f.read(100).decode('utf-8') # Zwraca jedynie 100 pierwszych znaków dla zobrazowania jako przykład
async def main():
urls = [' https://www.google.pl' for _ in range(10)] # Ta sama strona 10 razy jako przykład - ale tu należy podać swoją listę stron
tasks =[asyncio.to_thread(get_page, url) for url in urls]
return await asyncio.gather(*tasks)
results = asyncio.run(main())
[print(result) for result in results]
Brakuje tutaj kolorowania składni :d
Zaloguj się aby komentować
@koszotorobur jeden z moich ulubionych kawałków trance
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@koszotorobur Moją metodą nadal można sobie ustawić gifa jako avatar/tło, trzeba tylko troszeczkę pokombinować ༼ ͡° ͜ʖ ͡° ༽
@Dissociated - Dzięki za inspirację - wgrałem awatar po swojemu w BASHu:
TOKEN="Bearer <reszta_tokena>"
AVATAR_UUID=curl \
-X POST \
-H "Authorization: ${TOKEN}" \
-H "Content-Type: multipart/form-data" \
-F image=@<ścieżka_do_pliku_gif> \
| jq -r '.uuid'
curl \
-X PUT \
-H "Authorization: ${TOKEN}" \
-H "Content-Type: application/json" \
-d "{\"avatar\": \"${AVATAR_UUID}\"}" \
Zmienna TOKEN jest do własnoręcznego wydobycia z przeglądarki a <ścieżka_do_pliku_gif> jest do zastąpienia ścieżką do pliku znajdującego się na własnym komputerze.
Skrypt wymaga zainstalowanego jq .
Oczywiście nie rozwiązuje to problemu braku oficjalnej funkcjonalności, która mam nadzieję się pojawi niedługo
@koszotorobur chciałem jednocześnie Ci podziękować i napisać, że to nie działa xDDD
Ten etap:
| jq -r '.uuid'
U mnie pusty ciąg zwraca
przekleiłem sobie to uuid ręcznie i jest gites.
Dzięki! xD
jakieś halucynacje z niedożywienia masz czy cuś
@koszotorobur Ja jestem za tym, żeby ZABRAĆ tym co mają! Zabrać, zabrać. Niech nie mają bo ja nie mam to i oni niech nie mają!!11
@ZygoteNeverborn - a nie lepiej by było gdyby twórcy hejto wprowadzili oficjalną możliwość dodawania animowanych awatarów dla wszystkich użytkowników?
@koszotorobur Nie, nie, nie! Wszystkim po równo, wszystkim gówno!
Zaloguj się aby komentować
Zamiast wody ze spaghetti może być słodka śmietanka
@koszotorobur
@LondoMollari - są puryści, którzy nigdy nie dodaliby śmietanki do carbonary i są osoby, które robią sos do carbonary tylko ze śmietanką - ja osobiście mam wyrąbane kto jaką wersję lubi
Zaloguj się aby komentować
@koszotorobur clip, to scenka żywcem wyjęta z rave'ów lat 80 tych.
@MiernyMirek - no i komu to przeszkadzało, że się to musiało skończyć
@koszotorobur czasy się zmieniły, widownia zestarzała, nawet takie spontany ostatecznie się skomercjalizowały.
Ludzie, którzy byli fanami tego typu zabaw, właśnie pokończyli 50 lat... 15-to latek z 1988 ma teraz 50...
Zaloguj się aby komentować
O takie wpisy na Hejto przechodzilem
@jomazafaka - rozumiem że przechodziłeś z wypoku?
@jomazafaka O, to to to
Tę stronę już kiedyś widziałem. Jeden feler - rzadko wpada coś nowego. Poza tym, mega łał
@LITE - pewnie rzadko bo ciężko byłoby z tego blog wyżyć - ale to i tak super, że mu się chce!
Egzamin z fizyki, jedno z ulubionych pytań wykładowcy:
"Jak to się dzieje, że rower jedzie?"
Ile bym dał, żeby wtedy mieć takie materiały...
@PanieCoPan - wiedza na ten temat już od jakiegoś czasu była - tylko nie tak przystępnie opracowana
Zaloguj się aby komentować
Piorunek leci, bo to podstawa bashyzmu. Od siebie dodam, że czasami można do flag dorzucić -E (w zależności od potrzeb, nie zawsze to chcemy), a na koniec pytania skryptu uruchomić program shellcheck (wręcz obowiązkowo)
@ZohanTSW - no i żeś mi zabrał pomysł który miałem na kolejny wpis: https://www.shellcheck.net/
Jak dla mnie to nie problem, warto szerzyć dobre nawyki nawet kosztem powtarzania :)
Zaloguj się aby komentować
Fajnie działa też na Termuxie w wersji mobilnej
@HerrJacuch - działa fajnie - i tak też go używam
Przyda się! Plusik
Zaloguj się aby komentować
@koszotorobur tak patrząc po składnikach to nie na mój język xD "jedna łyżka mielonego imbiru i dwie łyżki cukru". jeszcze 1/4 szklanki sosu sojowego. dla mnie ten przepis brzmi abstrakcyjnie
@madnesh - nie każdy musi lubić potrawy z innych krajów
A jeśli tylko ilość składników jest problemem to można sobie dostosować do preferencji... lub wcale nie gotować
@koszotorobur ale ja lubię, tylko ten przepis jest dziwny. jak sos sojowy to z umiarem. a tu jest napisane 1/4 szklanki.
@koszotorobur obejrzałem i spróbuję. trzeba było od razu wrzucić ten filmik zamiast idiotycznego przepisu z neta
@madnesh - nie każdy umi w angielski
@koszotorobur Mam akurat mieloną wołowinę, dość chudą. Powinno wyjść podobne w smaku? :)
@Bregoslaw - z mielonej wołowiny też da radę: https://www.poezja-smaku.pl/bulgogi-z-mielonej-wolowiny/
@Bregoslaw - i co, było gotowane?
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować