Danie nie jest ostre (chyba, że ktoś chce) i super smakuje z ugotowanym ryżem!
Pro Tip: Zamiast wołowinę kroić nożem można ją lekko zamrozić i pokroić na super cienkie plastry przy pomocy krajalnicy - za grubo pokrojone plastry nie smakują w bulgogi tak dobrze jak te cienkie. Do tego super cienkie plastry marynują się w 5 minut.
#gotowanie #jedzenie #korea
@koszotorobur tak patrząc po składnikach to nie na mój język xD "jedna łyżka mielonego imbiru i dwie łyżki cukru". jeszcze 1/4 szklanki sosu sojowego. dla mnie ten przepis brzmi abstrakcyjnie
@madnesh - nie każdy musi lubić potrawy z innych krajów
A jeśli tylko ilość składników jest problemem to można sobie dostosować do preferencji... lub wcale nie gotować
@koszotorobur ale ja lubię, tylko ten przepis jest dziwny. jak sos sojowy to z umiarem. a tu jest napisane 1/4 szklanki.
@madnesh - tu masz przepis w opisie filmiku z 2 i pół łyżki sosu sojowego tylko: https://youtu.be/dtcaADEZt9A?feature=shared
@koszotorobur ok, sprawdzę. ale 2 i pół łyżki, to nie ćwierć szklanki.
@madnesh - ona używa ciemnego sosu sojowego, który ma o wiele bardziej intensywny smak od tego lekkiego, co się normalnie kupuje w zwyczajnym sklepie. Koniec końców efekt będzie podobny - niemniej warto kontrolować ilość sosu sojowego w potrawie i dostosować ją do swoich preferencji.
@koszotorobur obejrzałem i spróbuję. trzeba było od razu wrzucić ten filmik zamiast idiotycznego przepisu z neta
@madnesh - nie każdy umi w angielski
@koszotorobur Mam akurat mieloną wołowinę, dość chudą. Powinno wyjść podobne w smaku? :)
@Bregoslaw - z mielonej wołowiny też da radę: https://www.poezja-smaku.pl/bulgogi-z-mielonej-wolowiny/
@Bregoslaw - i co, było gotowane?
Zaloguj się aby komentować