Zdjęcie w tle
Marshalist

Marshalist

Fanatyk
  • 5665wpisy
  • 1145komentarzy
Fly_agaric

Jeśli nagle naród się wzbogaci i zacznie kupować tysiące aut, to oni są gotowi. Szanuję w chuj.

Hilalum

@Fly_agaric tam ma być nowa stolica budowana od podstaw, co sprawia że to jest jeszcze bardziej bekowe, bo mogli bez żadnych ograniczeń zaplanować jakiś sensowny, cywilizowany transport publiczny, a zbudowali to gówno, które i tak się zakorkuje jak autostardy w miastach w USA xD

Zaloguj się aby komentować

Zostań Patronem Hejto i odblokuj dodatkowe korzyści tylko dla Patronów

  • Włączona możliwość zarabiania na swoich treściach
  • Całkowity brak reklam na każdym urządzeniu
  • Oznaczenie w postaci rogala , który świadczy o Twoim wsparciu
  • Wcześniejszy dostęp, do wybranych funkcji na Hejto
Zostań Patronem
Miso udon ramen z bożej łaski :p

#gotowanietomojapasja #szama
60307d59-73bf-44f8-bac0-ebf0fbfc5121
Fly_agaric

Bierę dwa!

Pozwól, że spytam - stekowe nie za chude trochę do ramena? Nie pasowałoby bardziej stewing beef?

Marshalist

@Fly_agaric masz rację, jednak ze tego wieczoru nie miałem okazji kupić niczego interesującego na przecenie #sklepowysep ,to sięgnąłem kupilem jedną z najtańszych na półce w Lidlu :p

Fly_agaric

@Marshalist Nie no, i tak 100 razy lepsze to, niż podejść po pierwszego-lepszego kebsa, czy do Maca.

ColonelWalterKurtz

Bardzo ładne to mięsko właśnie. Gratuluję stopnia wysmażenia! W jap do ramenik dają wołowinę i to często waygu ale ona też dosyć tłusta.

cododiaska

@Marshalist

Myślałem, że tam coś na czerwono zaznaczyłeś po prawej

Zaloguj się aby komentować

Tymczasem parlament Nowej Zelandii:

https://streamable.com/6p9wnb

#heheszkipolityczne
dawid-grabarz

Wpada w ucho ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Chrabonszcz

I ten jeden facet zastanawiający się, co on robi w tym cyrku.

AndzelaBomba

@Chrabonszcz chyba właśnie przekumał, że jego przodkowie mogli do emigracji wybrać Australię albo US, bez tych dziwnych Maorysów xD

powodzenia

@Marshalist strasznie cringowe to pajacowanie Maorysów, nie trawię tego

Zaloguj się aby komentować

Umyc we wrzątku i zjeść, czy spalić i zakopać..? ;p

Btw. jest to kiełbasa która kupiłem parę dni temu na promocji w litewskim sklepie...

#czytojestjadalne #jedzenie
e4a37f69-a3fc-4f8d-bb9e-20cd4b747844
3e649b41-aba8-434d-917d-06f5e2fc43e5
Wrzoo

@Marshalist Pleśń ma to do siebie, że nie rośnie tylko powierzchniowo. Strzępki przeniknęły już przez mięso, więc nie nadaje się do spożycia nawet po umyciu.

LondoMollari

@Marshalist Najpierw ustal, czy to sól, czy pleśń. Jeśli ma fakturę pleśni, to wywal, jeśli soli lub jeśli nie jesteś pewien to zeskrob troszkę i dotknij tego językiem czy jest słone (a następnie przepłukaj usta).


Na wielu wędlinach podczas przechowywania wytrąca się sól i to jest absolutnie ok, choć jeśli to było szczelnie zamknięte w worku foliowym, to jest ryzyko pleśni.

Fly_agaric

@LondoMollari A propos dotykania językiem. Taka ilość pleśni waliłaby już niemiłosiernie. Chyba wystarczy powąchać.


Inna sprawa, że na promocję wpadają zwykle te produkty na terminie, więc to jest już raczej "wiekowa" kiełba xD

LondoMollari

@Fly_agaric Nie zawsze by waliła. Biała pleśń tak mocno nie śmierdzi, dopiero kiedy ciemnieje zaczyna capić. Wtedy też robi się bardziej toksyczna.


Wiekowa kiełbasa też może być wyschnięta, co właśnie jest powodem wydzielania się soli. Najlepiej mieć w domu mikroskop, i popatrzeć. Pleśń (pic 1) wygląda zupełnie inaczej niż sól (pic 2).

e624df82-0b60-4e0e-b541-5d7215d4ebc2
507282d7-4a9b-40f7-a4d4-21360baa5b61

Zaloguj się aby komentować

cododiaska

Film się urywa tuż przed tym, jak na hali było słychać delikatne


dińk

Chrabonszcz

To na to serio jest marnowane tyle energii??

krdk

@Chrabonszcz Czemu marnowane?

Chrabonszcz

@krdk bo większość ciepła (gazu) jest marnowana. Lepiej pod względem energii by było ogrzewać metalowe pręty, które by dotykały szkła, roztapiając je i zaraz podjeżdżałaby następna szklanka z taśmy. Metal ma dobrą bezwładność cieplną, więc po rozgrzaniu trzeba by tylko lekko dogrzewać.

Zaloguj się aby komentować