#moderacja umiecie tak czy tylko cińko?
bo ciastka Wam nie wychodzą
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Gdzie kupiłeś koninę?
Jadłem dobre kabanosiki niedawno z koniny, polecam
@Cauliflower jezeli maja byc kabanosy to bym zmielil, dodal peklosoli i odstawil na 2 godziny, po czym bym doprawil, wyrobil i nadziewal. Peklosol przy zmielonym miesie dziala bardzo szybko, nie ma potrzeby peklowania duzych kawalkow kilka dni
Zaloguj się aby komentować
@Cauliflower cyganów w lesie nie spotkałeś?
Zaloguj się aby komentować
@Cauliflower najgorsze, ze se tak z dnia na dzien przestala pisac i sie juz nigdy nie odezwala
@Cauliflower Wygląda jak anioł z biblii, be not afraid!
https://www.reddit.com/r/TIHI/comments/qldipg/thanks_i_hate_a_biblically_accurate_angel/
@Cauliflower ehhh nadziei mi tylko narobiłeś, że wruciła
Zaloguj się aby komentować
@Cauliflower nie wolno jesc koni
najlepszy tatar z koniny
ale z takiego mięsa zamawianego przez internet bał bym się zrobić tatara
@Cauliflower super a psinę juz próbowałeś, podobno smalcyk dobry jest.
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@Cauliflower w sensie chcesz kupic ryzowar i piekarnik w jednym? jesli nie zmusza cie do tego brak miejsca to lepiej kupic osobno ryzowar i osobno piekarnik elektryczny bo na tych dwoch urzadzeniach zrobisz wszystko co obiecuja w opisie a cały zakup zamknie sie w 500zl
@Bajo-Jajo nie masz pojecia co to instat pot a dajesz rady koledze
@Cauliflower teraz jestem troche zajety. Ale wieczorem napisze cos wiecej o tym garnku.
@Mielonkazdzika
@Cauliflower pamietam o tobie
Tak naszybko to jestem zachwycony. A z minusow to tyle ze duzo miejsca zajmuje.
A i ja kupilem uzywany za 500zl
Mam tylkoniejsza wersję bez air fryer (dałem 300zl).
Powiem tak: cooking skill +1
To jest zajebista sprawa.
Nie kupuj z linku, który wrzuciłeś, jest taniej choćby na amazonie
@Drathir Kutfa od wczoraj podrożało o 200 pln. ech
Zaloguj się aby komentować
no i przegiąłeś
@UncleFester No zostałem sprowokowany, sorry
@Cauliflower uu, az sie jesc zachcialo
@Cauliflower sos czosnkowy to albo na grubo albo wcale a szkoda jednak trochę ludzi w pracy
@sireplama Tu akurat nie widać ale buła jednym i drugim sosem ostro nasączona
Dlatego wolę bułę.
Zaloguj się aby komentować
@Cauliflower O Ja yeti ale bym bral, wpierdolilbym wszystko wylizal tacke i tacke tez bym zjadl.
@Cauliflower kurde miałam się pozachwycać i pochwalić, ale to pomidor, więc jednak nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@UmytaPacha Ogura już pochwalić nie można? Niesprawiedliwe
Zaloguj się aby komentować
@Cauliflower Ale mi zrobiłeś smaka, nie jadłem od lat, idę zaraz szukać piekarni.
Karpatka z miłością :)
@Cauliflower jak robisz krem?
@Miszcz_Joda 2 budynie waniliowe bez cukru (każdy po 40 g)
1/4 szklanki cukru
750 ml mleka
200 g miękkiego masła
Masa
Ugotować budynie: w szklance mleka rozprowadzić proszki budyniowe i cukier, resztę mleka dobrze zagotować, wlać mleko z rozpuszczonym proszkiem i mieszać aż budyń będzie miał gładką konsystencję. Następnie gotować budyń przez ok. 1 - 2 minuty aż zacznie bulgotać. Wówczas odstawić z ognia i ostudzić. W trakcie studzenia co chwilę zamieszać aby nie zrobił się kożuch.
Miękkie masło ubijać z cukrem mikserem, aż będzie bardziej napuszone, następnie dodając po łyżce ostudzony budyń ubijać dalej na puszystą i jasną masę.
Powstały krem rozsmarować na jednej części ciasta (na pofalowanej stronie), przykryć drugim plackiem. Odstawić bez przykrycia w chłodne miejsce na 1 godzinę.
@Cauliflower dzieki
Zaloguj się aby komentować
@Cauliflower toż to wygląda najpyszniej!
Zaloguj się aby komentować
@Cauliflower mmm... wyborcza
@GrindFaterAnona Wyborcza to gruba z dużą ilością tłuszczu chyba jak dobrze pamiętam.
@Cauliflower to była cienka kampania
@Cauliflower kiełbasę wiem jak zrobić , ale takie cienkie to jak?
@Cauliflower domowego kabanosa to jeszcze nie jadłem. Wygląda pysznie, smacznego!
Zaloguj się aby komentować