@e5aar My Goodness My Guinness!
@e5aar wodzisz na pokuszenie
a łomżunia się chłodzi ༼ ͡° ͜ʖ ͡° ༽
@e5aar No i elegancko. Fajny zegarek
@e5aar Good things come to those who wait
dziękuję i wzajemnie
@e5aar Nie rozumiem zachwytu guinessem. Kupiłem kiedyś w puszce, i smakowało jakby było rozwodnione, i rozgazowane. Jeszcze bardziej nijakie w smaku od koncerniaków
@redve No wlasnie dlatego pilem go w 'irish pubie' w nalewaka
Guiness jest koncerniakiem, i jak na koncerniaka szczegolnei taki z nalewaka to rewelka. Jednak, trzebia lubic stouty, musi byc dobrze przechowywany, musisz go pic w odpowiedniej temperaturze i jak wiekszosc piw - z nalewaka jest znacznie lepszy. Kupujac gdzies z puszki, nie wiadomo jak byl trzymany, pewnie w zabce, to troche jakbys kupil pizze z dyskontu mrozona i stwierdizl 'nie wiadomo czym sie zachwycaja'.
Kolejna rzecz, ja obecnie naprawde rzadko pije, wiec smakuje jeszcze lepiej. To, ze miales popsuta sztuke potwierdza informacja o 'rozwodnieniu', cala magia Guinessa to tekstura.
@e5aar może faktycznie kwestia złego przechowywania. Ten guiness był w temperaturze jakiś 15-20 stopni, ale z troche lepszych koncerniaków bardziej preferuję "Holba premium" z Czech. Jak na koncerniaka to całkiem nieźle dochmielony
@redve Mi smakuje wyłącznie z syropem porzeczkowym, nauczyłam się w UK tak go pić. No i dobry jest do ciasta "Guinness Porter Cake"
@e5aar guiness z puchy jest świetny. Samą puchę nabijają azotem i jest efekt podobny jak z nalewaka.
@tak_bylo Mi podobnie czesti zdarzalo sie, ze z puchy byl po prostu popsuty (lekko kwasny), wiec loteria. Pewnie podobnie doswiadczyl @redve
@e5aar hmmm ciekawe, ze bedac w Belgii zamiast lokalnych trunkow pijesz Guinessa i to jeszcze w 'Irish' pubie
@siRcatcha Wszystko na opak, haha.
@e5aar LOL, zwrocilem uwage, ze zle nalany jest, no to nie jest w Eire, I znalazlem knajpe
@siRcatcha Ale byl smaczny co najwazniejsze
@e5aar wnioskujac po tym jak jest head, to barman nalal troszke za malo przed dolewka, za krotko czekal az sie odstoi i zbyt gwaltownie potem dolal reszte zeby odczekala
Jeszcze zwykle to jest szklanka zroszona lekko (bo piwko schlodzone odpowiednio i postac musi) - u ciebie jest czysta, znaczy ciepla
PS. Tylko Murphy
@siRcatcha No, a w Polsce jak jestem to tylko jem pierogi i pije tyskie.
Komentarz usunięty
@e5aar Ahoj kaszanie :)
@e5aar dziękuję i nawzajem
Sloncze!
Zaloguj się aby komentować