Życzę wam wszystkim zajebistej reszty dnia! Elegancko :)
8830e7e9-ee9f-4c79-bf9a-c6a63d6a13b5
Rebe-Szewach

@e5aar My Goodness My Guinness!

VonTrupka

@e5aar wodzisz na pokuszenie

a łomżunia się chłodzi ༼ ͡° ͜ʖ ͡° ༽

GetBetterSoon

@e5aar No i elegancko. Fajny zegarek

TrocheToBezSensu

@e5aar Good things come to those who wait

Pan_Wiesio

dziękuję i wzajemnie

redve

@e5aar Nie rozumiem zachwytu guinessem. Kupiłem kiedyś w puszce, i smakowało jakby było rozwodnione, i rozgazowane. Jeszcze bardziej nijakie w smaku od koncerniaków

e5aar

@redve No wlasnie dlatego pilem go w 'irish pubie' w nalewaka Zreszta to jak kazda rzecz, ktora ma jakis smak, jeden lubi inny nie.

Guiness jest koncerniakiem, i jak na koncerniaka szczegolnei taki z nalewaka to rewelka. Jednak, trzebia lubic stouty, musi byc dobrze przechowywany, musisz go pic w odpowiedniej temperaturze i jak wiekszosc piw - z nalewaka jest znacznie lepszy. Kupujac gdzies z puszki, nie wiadomo jak byl trzymany, pewnie w zabce, to troche jakbys kupil pizze z dyskontu mrozona i stwierdizl 'nie wiadomo czym sie zachwycaja'.

Kolejna rzecz, ja obecnie naprawde rzadko pije, wiec smakuje jeszcze lepiej. To, ze miales popsuta sztuke potwierdza informacja o 'rozwodnieniu', cala magia Guinessa to tekstura.

redve

@e5aar może faktycznie kwestia złego przechowywania. Ten guiness był w temperaturze jakiś 15-20 stopni, ale z troche lepszych koncerniaków bardziej preferuję "Holba premium" z Czech. Jak na koncerniaka to całkiem nieźle dochmielony

GazelkaFarelka

@redve Mi smakuje wyłącznie z syropem porzeczkowym, nauczyłam się w UK tak go pić. No i dobry jest do ciasta "Guinness Porter Cake"

tak_bylo

@e5aar guiness z puchy jest świetny. Samą puchę nabijają azotem i jest efekt podobny jak z nalewaka.

e5aar

@tak_bylo Mi podobnie czesti zdarzalo sie, ze z puchy byl po prostu popsuty (lekko kwasny), wiec loteria. Pewnie podobnie doswiadczyl @redve

siRcatcha

@e5aar hmmm ciekawe, ze bedac w Belgii zamiast lokalnych trunkow pijesz Guinessa i to jeszcze w 'Irish' pubie

e5aar

@siRcatcha Wszystko na opak, haha.

siRcatcha

@e5aar LOL, zwrocilem uwage, ze zle nalany jest, no to nie jest w Eire, I znalazlem knajpe

e5aar

@siRcatcha Ale byl smaczny co najwazniejsze A z ciekawosci, jak powinien byc nalany?

siRcatcha

@e5aar wnioskujac po tym jak jest head, to barman nalal troszke za malo przed dolewka, za krotko czekal az sie odstoi i zbyt gwaltownie potem dolal reszte zeby odczekala Pianka na Gienku to jest sztywna wtedy, ze mozna 'jezyka' zrobic paluchem. Tutaj widze sie zapadla Pozdro z Irlandii

Jeszcze zwykle to jest szklanka zroszona lekko (bo piwko schlodzone odpowiednio i postac musi) - u ciebie jest czysta, znaczy ciepla no ale moze to tak do zdjecia


PS. Tylko Murphy

BajerOp

@siRcatcha No, a w Polsce jak jestem to tylko jem pierogi i pije tyskie.

westberlin

@e5aar dziękuję i nawzajem

8f4b897c-c806-4cfd-8b87-8e7aebd061ac

Zaloguj się aby komentować