Zrobiłem wywar drobiowo wieprzowy, zrobiłem tare (kupiłem też miso), olej smakowy a nawet kupiłem makaron ramen.
Nasz polski rosół zdecydowanie smaczniejszy, tutaj w ramenie ta złożoność smaku zabija przyjemność picia wywaru.
#gotujzhejto #jedzenie #gotowanie
ramen chyba trudno postrzegać w kategorii zupy, to jest takie samodzielne danie bardziej
@slawek-borowy wywar z dodatkami to nadal zupa, tak samo polska zalewajka - zupa mimo że z białą kiełbasą, ziemniakami i włoszczyzną.
@dildo-vaggins - mi na przykład miso ramen nie smakuje - ale tonkotsu uwielbiam
@dildo-vaggins Bo to sie je paleczkami.
Oddzielnie skladniki sie je najpierw, a potem pije sie wywar na koniec.
@Nedkely no i właśnie picie wywaru na koniec nie daje takiej samej przyjemnosci i doswiadczenia smakowego jak nasz rosół.
@dildo-vaggins A to napewno, rosolek gotuje sie z skladnikami, przyprawami i kurczakiem, a to to tylko takie byle co wywar z kostki
@Nedkely Ja jem inaczej, ci debile tego nawet nie sprawdzają.
@dildo-vaggins ooo w końcu jeden co się nad ramenem nie spuszcza. Jadłem dwa razy, niby w dobrych knajpach i zupełnie nie trafiło w mój gust.
Też jadłem w knajpie dwa razy i postanowiłem dać szansę domowemu ale zawiodłem się trzeci raz. Kurczaka Teriyaki lubię, sushi też - ale ta zupa jest słaba.
@dildo-vaggins
Jak lubię ramen od czasu do czasu tylko, tak się z tobą nie zgodzę. Picie wywaru jest dużo przyjemniejsze niż przy rosole. Rosół tez lubie jakby co
Tantanmen to król.
A ja z kolei nigdy nie rozumiałem zachwytów nad rosołem. Ot po prostu woda z tłuszczem i solą. Jak jest już rosół to wolę dodać przecieru i zrobić z niego pomidorówkę. Ale co kto lubi. A co do ramenu to polecam ten przepis:
https://www.gazoakleychef.com/recipes/my-best-ramen/ (traw ę cytrynową i olej chilli można odpuścić albo użyć sklepową oliwę)
Lepszego nie jadłem nawet w knajpach z ramenem. A jak komuś nie posmakuje to najwidoczniej ramen nie jest dla niego.
Zaloguj się aby komentować