Komentarze (12)

@Stashqo a od czego ten kolor?

@roadie jedni powiedzą, że od potu i krwi przelanych w kuchni, inni że od czerwonej cebuli ¯\_(ツ)_/¯

@Stashqo ale bym sobie zjadł kiszonej czerwonej kapusty

@Erebus pojedz bo nie będziesz miał siły hejtować

@Stashqo niestety nie mam ;/

ale spokojnie, mam co innego i sił mi nie braknie

@Stashqo Dużo roboty z czymś takim? Bo wygląda na pracochłonne to marynowanie całe.

@Stashqo Poproszę przepis na zalewę.

@UncleFester


Na taki sloik 0,7-1l to:

~4 cebule

1/3 słoika wody

1/3 słoika octu (używam jabłkowego)

łyżeczka soli

łyżeczka cukru


Wlać do garnka, zagotować, zalać cebulę, zakręcić i postawić do góry dnem. Jak wystygnie to do lodówki i po 48h można jeść.

@Stashqo Taki raczej ascetyczny, wypróbuję, dzięki.

@Stashqo fajne, zawsze marynowalem male cebule w calosci. A to daje nowe mozliwosci.

@Mielonkazdzika I kolorek przyjemny, przywołuje wspomnienia z melyny, o pardon, młodości.

Zaloguj się aby komentować