#bojowkapiekarska #chleb #pieczzhejto #chlebekzlp
@l__p wo艂aj jak b臋dziesz kroi艂.
@Hoszin wysz艂o ca艂kiem ca艂kiem
@l__p no to teraz prosz臋 jakie艣 艂adne zapiekanki z serkiem, mase艂kiem i dobr膮 szyneczk膮.
@Hoszin gdzie mi taki dobry chleb bezcze艣ci膰 serem i szynk膮? Z samym mase艂kiem zjad艂em 馃槤
@l__p Musisz bardzo lubi膰 tosty.
Dwa razy piec ten sam chleb to nie dla mnie.
@Mr.Mars lubi臋 te form臋 chleba xD a taki ma艣lany to mmmmmm, nic tylko si臋 zajada膰 馃い
@Mr.Mars wystarczy kroic nozem tostujacym
https://m.youtube.com/watch?v=kcjGRXTpHGI&pp=ygUTa25pZmUgdG9zdGluZyBicmVhZA%3D%3D
@l__p Z jakiego przepisu?
@chwastyodkuchni moje modyfikacje z Hamelmana.
600g m膮ki
396g wody
6g cukru
30g mas艂a (mi臋kkie)
12g soli
6g dro偶d偶y
0,6g s艂odu
Wszystko wyrobi膰, od艂o偶y膰 do wyrastania (ok. 2,5h u mnie z dwoma sk艂adaniami pomi臋dzy), formowanie wst臋pne i l膮dowa艂o do formy. Wyrastanie ko艅cowe by艂o ok. 1,5h. Do piekarnika na 40min i gotowe.
Zaloguj si臋 aby komentowa膰